Dil sa Trampom vinuo akcije japanskog diva

Akcije japanskog giganta "Softbank" uzletele su nakon što je američki predsednik Donald Tramp najavio da će ta kompanija uložiti 50 milijardi dolara u SAD.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

17:34

Dil sa Trampom vinuo akcije japanskog diva
Foto: Thinkstock

Tramp je najavio i da će ovaj telekomunikacioni gigant otvoriti 50.000 radnih mesta u toj zemlji.

Akcije "Softbanke", kojima se trguje na Tokijskoj berzi, skočile su po otvaranju berze za više od pet odsto, samo nekoliko sati pošto je Tramp nakon sastanka sa generalnim direktorom "Softbanke" Masajošijem Sonom, najavio investicije japanske kompanije u američkoj ekonomiji, prenosi agencija Frans pres.

"Ovo je Masa iz Softbanke iz Japana i upravo je pristao da investira 50 milijardi dolara u SAD i u otvaranje 50.000 radnih mesta", rekao je Tramp novinarima u NJujorku.

Son, koji je osnivač i izvršni direktor japanske multinacionalne telekomunikacione i internet korporacije "Softbank", poseduje kontrolni paket akcija američke telekomunikacione kompanije "Sprint".

AP navodi da je vrednost akcija "Sprinta" porasla nakon ove objave japanskog milijardera koji je napustio "Trampovu kulu" u pratnji novoizabranog šefa Bele kuće.

Američka agencija navodi da nisu poznati finansijski detalji niti kada će ovo obećanje biti ostvareno, ali da je Tramp odmah preuzeo zasluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: