Srpsko naoružanje traži kupce u Azerbejdžanu

Ministar odbrane Zoran Đorđević ocenio je da postoji dobra saradnja Srbije i Azerbejdžana i da je najbolji segment te saradnje Srbije vojnoekonomska saradnja.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

14:33

Srpsko naoružanje traži kupce u Azerbejdžanu
Foto: Tanjug

Đorđević je u Bakuu prisustvovao otvaranju Međunarodnog odbrambenog sajma ADEX 2016, nakon čega je obišao štand Odbrambene industrije Srbije na kojem je predstavljena ponuda naoružanja i opreme srpskih vojnih fabrika, saopštilo je Ministastvo odbrane.

Đorđević je razgovarao i sa ministrom odbrane Azerbejdžana Zakirom Hasanovim o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.

Đorđević i Hasanov saglasili su se da dobri odnosi Srbije i Azerbejdžana, posebno Deklaracija o prijateljskim odnosima i strateškom partnerstvu potpisana 2013. godine, predstavljaju snažan podsticaj za razvoj odbrambene saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Na sastanku je kao najbolji segment saradnje u ovom trenutku istaknuta vojno-ekonomska saradnja.

Kako se navodi, Đorđević je rekao je da je zadovoljan stepenom realizacije zajedničkih projekata, izvoza i transfera tehnologija, koji se odvijaju saglasno zaključenim ugovorima.

On je naveo da je značajan razvoj odbrambene industrije Azerbejdžana kojim upravlja Ministarstvo vojne industrije i spremnost Ministarstva odbrane Srbije za nastavak i proširenje saradnje, kako u oblasti do sada isporučenih tehnologija, tako i kada je reč o potencijalnom razvoju novih tehnologija.

Đorđević rekao je da su vojna medicina i vojno obrazovanje oblasti u kojima je moguće razvijati bliske odnose, te da je poseta zamenika načelnika Vojnomedicinske akademije i dekana Medicinskog fakulteta VMA Bakuu u oktobru ove godine prvi korak u tom pravcu.

Na marginama događaja u Bakuu, Đorđević razgovarao je o unapređenju vojne saradnje i sa ministrima odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata i Belorusije kao i sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: