Spajaju se svetski giganti, traže lek za dijabetes

Američka kompanija Gugl i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su osnivanje zajedničkog preduzeća koje će biti fokusirano na lečenje dijabetesa.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2016.

11:18

Spajaju se svetski giganti, traže lek za dijabetes
Foto: Thinkstock

Kako će izgledati proizvodi novoosnovane kompanije ili kada će izaći na tržište još uvek je nejasno, ali će ta kompanija, kako navodi agencija Frans pres, verovatno kombinovati klinička saznanja Sanofija sa Guglovim iskustvom u analitici i mini uređajima, navodi se u zajedničkom saopštenju.

"Budući da će se u početku zasnivati na povezivanju postojećih proizvoda, možemo očekivati da će prve inovacije stići pre nego da je program farmaceutskih istraživanja krenuo od početka", izjavio je direktor Sanofijevog odeljenja za lečenje dijabetesa Stefan Olrih za AFP.

Mešovito preduzeće, pod nazivom Onduo, najpre će se fokusirati na dijabetes tipa 2, koji je zastupljeniji u svetu.

U mešovito preduzeće, Sanofi je investirao 248 miliona dolara, dok je Verli (Verily), zdravstvena podružnica Guglove matične kompanije Alfabeta, uložila jednaku sumu, dodaje Olrih.

Sedište nove kompanije će biti u američkom gradu Kembridžu, u blizini Bostona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: