Uber oduševio: Vozićete se i sa... (VIDEO)

Iz kompanije Uber su najavili da će u partnerstvu sa aviokompanijom Erbas učestvovati u testnom programu pružanja usluga vožnje helikopterom.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2016.

08:24

Default images
Foto: Beta/AP

“Radi se o pilot projektu, i tek treba da vidimo kako će sve to funkcionisati, ali je prilično uzbudljivo“, izjavio je Tom Enders, izvršni direktor Erbasaa, prenosi Volstrit džornal.

Uber helikopteri mogli bi se pokazati kao veoma značajna stavka u poslovanju te kompanije, što bi proširilo ponudu, učinilo ih jedinstvenim i opravdalo vrednost Ubera, koja se procenjuje na 62,5 milijardi dolara.

Iz Ubera su najavili da razmišljaju i o pokretanju ponude za uvođenje čamaca, kao dela svoje ponude, kao i sistema za isporuku hrane.

Partnerstvo Ubera i Erbasa biće pokrenuto u narednih nekoliko nedelja, a cena i dostupnost helikopterskog prevoza nisu objavljeni.

U Uberu su već imali ponudu vožnji helikopterom, ali reč je bilo o jednokratnim vožnjama kao promotivnim akrobacijama na festivalu u Kanu, na određenim događajima u Las Vegasu i još nekim mestima. Te vožnje su koštale oko 400 dolara po osobi.

Slična usluga najavljena je i od strane startap kompanije Blade iz SAD-a, tako da bi u skorijoj budućnosti svio mi mogli da budemo svedoci razvoja i trke ka novim originalnim uslugama prevoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: