Burger king pružio ruku pomirenja Mekdonaldsu

Kada su UN ustanovile Međunarodni dan mira, verovatno nisu imale na umu: "Burger king" traži od "Mekdonaldsa" da udruže snage i lansiraju hamburger "mekvuper".

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

18:47

Default images
Foto: Thinkstock / ilustracija

Ovom reklamom objavljenom u "Njujork tajmsu" i "Čikago tribjunu" Burger king je pozvao svog najvećeg konkurenta da spoje svoje najpoznatije hamburgere, "big mek" i "vuper" i kreiraju "hibrid".

"Mekvuper" bi 21. septembra, koji je UN 1981. ustanovio kao Međunarodni dan mira, nenasilja i obustave vatre, bio prodavan na novoj lokaciji u Atlanti, središnjoj tački između sedišta dva najpoznatija američka lanca restorana brze hrane, prenosi agencija AP.

U komentaru objavljenom na svom nalogu na Fejsbuku, izvršni direktor "Mekdonaldsa" Stiv Isterbruk napisao je da je predlog inspirativan, ali i iskoristio priliku da "bocne" konkurentsku kompaniju.

"Hajde da priznamo da između nas postoji prijateljska poslovna konkurentnost, a ne sukobi i bol koji se povezuju sa pravim ratovima. Idući put, biće dovoljan običan telefonski poziv da se dogovorimo", rekao je Isterbruk.

Predložena verzija spajanja "big meka" i "vupera" uključivala bi elemente iz oba hamburgera, a Burger king je poručio da je otvoren za predloge.

Sedište "Burger kinga" je u Majamiju, a "Mekdonaldsa" u Oak bruku u Ilinoisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: