I Evrotunel na krilima britanskog rasta

Francusko-britanska kompanija Evrotunel, koja upravlja železničkim saobraćajem u tunelu ispod Lamanša, osetno je povećala prihode u prvoj polovini 2015.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2015.

10:01

Default images
Foto: Thinkstock

Podržana dinamikom britanske ekonomije, Evrotunel je u prvoj polovini godine ostvario prihode od 649 miliona evra, uz rast od devet odsto, na godišnjem nivou, saopšteno je iz te kompanije.

Istovremeno, bruto operativni profit (EBITDA) iznosio je 252 miliona evra, što je rast od takođe devet odsto u odnosu na isti period godinu ranije, prenosi Rojters.

Generalni direktor Evrotunela Žak Gunon naglasio je da grupa beleži rast prihoda već 11 polugodišta zaredom, zahvaljujući strategiji proširenja kapaciteta i intenzitetu saobraćaja, i potvrdio da kompanija očekuje nastavak pozitivnog trenda i u drugoj polovini godine.

Za celu 2015. Evrotunel predviđa bruto operativni profit od 535 miliona evra i 580 miliona u 2016. godini.

U saopštenju se dodaje da je Evrotunel zatražio nadoknadu od francuske i britanske države od 9,7 miliona evra radi kompenzacije troškova bezbednosti i gubitaka, koje je ta kompanija imala usled migracijskih pritisaka u Kaleu (železnička luka na francuskoj obali Lamanša).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: