Kako se glasalo danas u Grčkoj

U Grčkoj se oko 10 miliona Grka izjašnjava na referendumu, o predloženom sporazumu sa poveriocima.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

18:00

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Sporazum predviđa dodatne restriktivne mere štenje u zamenu za finansijsku pomoć za spašavanje privrede.

“Verovatno će odgovor biti ne. Nažalost. U stvari ne znam da li je to dobro ili loše. U svakom slučaju znamo sa čim moramo da se suočimo, koliko god da je to teško“

“Zavisi šta že biti odgovor, "da" ili "ne". Ako bude potvrdan odgovor na početku će biti veoma teško, ali bar će ostati evro, banke neće bankrotirati i imaćemo nešto čemu možemo da se nadamo. Ako bude “ne“ onda sledi katastrofa.

“Sve će biti u redu sa Grčkom i glasači će zaokružiti odgovor “da““

“Ja sam za opciju ne, naravno. Mislim da je to bolje za Grčku i ništa nećemo postići sa evropskim kreditorima. Naša budućnost je u Evropskoj uniji, ali ne na ovaj način“

“Ja sam optimista i mislim da će odgovor “da“ pobediti. Ja sam ekonomista i plašim se da bi u suprotnom zemlja napustila Evropsku uniju“

Grčki premijer Aleksis Cipras smatra da ljudi šalju poruku i da niko ne može da ignoriše volju građana da sami upravljaju svojim životima.

“Ta odlučnost građana jača je od propagande straha. Mi šaljemo jaku poruku ne samo da ostanemo u Evropi, već da u njoj živimo dostojanstveno i prosperitetno. Veoma sam optimističan“, kaže on.

“Danas Grci odlučuju o sudbini zemlje. Mi smo glasali “da“, i za Grčku i za Evropu“, istakao je lider opozicije Antonis Samaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: