ECB: Ako budemo morali, učinićemo više

Evropska centralna banka je spremna da preduzme dodatne mere za podsticaj evrozoni u uslovima neizvesnosti, kaže član Izvršnog odbora ECB-a, Benoa Ker.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

14:27

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ker je, na jednoj ekonomskoj konferenciji na jugu Francuske, rekao da će ECB pronaći neophodne instrumente i da će ih primeniti kako bi pružila dodatni podsticaj evrozoni, ako bude bilo potrebe, javlja grčka agencija ANA.

"U aktuelnim okolnostima velike neizvesnosti u Evropi i svetu, ECB je jasno stavila do znanja da će, ako bude morala da učini više, to i učiniti. Naša volja da delujemo ne sme biti dovedena u pitanje", izjavio je Ker.

Govoreći na istoj konferenciji, francuski ministar ekonomije Emanuel Makron je rekao da se pregovori između dve strane moraju nastaviti, čak i ako Grci zaokruže "ne" na referendumu.

"Grčka i njeni kreditori moraju pronaći kompromis zasnovan na reformama, dok istovremeno nastoje da grčki dug učine održivijim", izjavio je Makron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: