Francuzi kupovali stanove na vreme

Penzioneri u Francuskoj su stambeno najobezbeđeniji deo populacije, jer 82 odsto njih su vlasnici stambenog prostora u kome žive.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

08:09

Default images

Istovremeno, njihovi stambeni troškovi su manji od izdvajanja zaposlenih Francuza.

Od ukupnog broja stanovnika Francuske samo 57,6 odsto su vlasnici stambenog prostora u kome žive, a tek 50 odsto radno aktivnog stanovništva, pokazala je zajednička anketa lista Parizijen i konsultantske kuće Odoksa.

Takva tendencija se može objasniti činjenicom da su stariji građani iskoristili priliku da kupe stanove i kuće u vreme dok su cene bile pristupačnije.

Stariji Francuzi su još u jednoj prednosti u pogledu stambenog pitanja, jer osobe iznad 60 godina života mesečno u proseku za stambene troškove izdvajaju 514 evra nasuprot ostalom delu stanovništva čiji prosečni troškovi za te namene iznose 677 evra.

Većina francuskih penzionira, odnosno 67 odsto njih planira da ostatatak života provede u "svojoj kući", a samo jedan odsto je spremno da u slučaju potrebe ode u starački dom.

Anketa je sprovedana 18. i 19. decembra 2014. na uzorku od 1016 osoba starijih od 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: