Daću 5.000 dolara onom ko da otkaz

Izvršni direktor Amazona Džef Bezos dao je svojim radnicima neobičnu i zanimljivu ponudu.

Svet

Izvor: B92

Subota, 12.04.2014.

16:25

Default images

Naime, ukoliko više ne žele da rade u ovoj poznatoj kompaniji i ne vole svoj posao, vlasnik Amazona će im platiti do 5.000 dolara ako daju otkaz.

Bezos je tu svoju ideju predstavio i deoničarima Amazona.

Reč je o programu kojim Bezos na neki način želi da motiviše sve one radnike koji u svom poslu ne vide više smisao, kako bi u njegovoj kompaniji ostali samo oni koji zaista žele da rade to što rade.

Program pod nazivom ''Pay to Quit'' vrlo je jednostavan, svima onima koji žele da podneu otkaz kompanija će platiti do 5.000 dolara.

Međutim, čini se kako njegova ponuda ima i psihološki efekat, a i sam Bezos priznaje kako se nada da takvih radnika neće biti puno.

''Cilj je da nateram ljude da na trenutak razmisle o tome što zaista žele u životu. Ako neko od njih radi ono što ne želi, to dugoročno nije dobro ni za kompaniju'', dodao je Bezos.

Amazon će tako tako jednom godišnje svim radnicima dati izbor dolaska ili ostanka, i to po sledećem principu. Prve godine svota za otkaz biće 2.000 dolara, nakon čega će se svake sledeće godine povećavati za 1.000, s tim da će 5.000 dolara biti maksimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: