Ko zna zna: Turci, suzavac, trgovci

I dok turska berza beleži rekordne gubitke, snalažljiviji prodavci našli su način kako da u vreme antivladinih protesta i zarade.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 05.06.2013.

14:32

Default images

Naime, na ulici se mogu kupiti maske Gaja Foksa, poznate po tome da ih nose Anonimusi, naočare za plivanje i ostalo što može poslužiti kao zaštitna oprema protiv suzavca i vodenih topova.

Podsetimo, masovni antivladini protesti u Turskoj ušli su u šesti dan nakon što građani nisu poslušali jučerašnji poziv vlade da prekinu s demonstracijama.

"Za rešenje ovih događaja postoji samo jedan način. Potrebno je prestati razmišljati ‘ja sam ovo napravio, i tako će biti’, treba raditi baš suprotno - stvoriti demokratsku platformu koja će slušati ljude i uvažavati njihova mišljenja. Molim vas da zaustavite ovo nasilje, i da vidite, poslušate i pokušate razumeti", objavio je na svom Fejsbuk profilu poznati turski glumac Halit Ergenc, kog naša publika najbolje pamti po ulozi Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

22 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: