Svet

Utorak, 10.07.2012.

21:43

Novi potres Barkliza: Tužba iz SAD

Bivša direktorka američkog Rif Raf Tradinga Karen Kalavai podigla je tužbu protiv britanske banke Barkliz.

Izvor: business.hr

Default images

Naime, investitorka tvrdi u tužbi da je manipulisanje te britanske banke Euriborom donelo štetu njenom poslovanju sa fjučersima.

Kalavai nije "udarila" samo na Barkliz, kako pišu mediji , već je među krivce uvrstila i američke bankarske divove JPMorgan Čejs i Citigrup.

Kalavai ne želi da se bori samo za sebe, njena tužba treba da predstavlja sve američke investitore koji su između 1. januara 2005. i 31. decembra 2009. trgovali finansijskim instrumentima povezanim s Euriborom.

Advokat Karen Kalavai Steve Berman potvrdio je da prema dokumentima koje su do sada videli, nameštanje Libora i Euribora u banci Barkliz (Barclays) očigledno je bila javna tajna, takođe, on kaže da je ostavljen veliki broj dokaza koji potvrđuju umešanost britanske banke u taj skandal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: