SAD: Podstanari u svojim kućama

Američki finansijski gigant Benk of Amerika pokrenuće pilot program pomoći, s ciljem da vlasnici nekretnina pod hipotekom ostanu u svojim kućama kao podstanari.

Svet

Izvor: B92

Subota, 24.03.2012.

02:42

Default images

"Ovaj pilot program će nam pomoći da utvrdimo da li je prelazak iz vlasništva u zakup nešto što će naši klijenti, zajednica i investitori podržati," rekao je Ron Šturceneger, izvršni direktor kompanije "Legasi aset servising," a prenosi agencija AFP.

"Nešto manje od 1.000 vlasnika stanova, u teško pogođenim tržištima u Arizoni, Nevadi i Njujorku, biće pozvani da učestvuju u ovom programu, u kom će preneti svoje vlasništvo na banke, a njihov hipotekarni dug će biti oprošten," rekao je on. Oni će zatim biti u stanju da uzmu svoje domove u zakup na do tri godine i ispod tržišnih cena zakupa. Imovina će u medjuvremenu biti "prebačena u vlasništvo investitora," saopštila je banka.

Benk of Amerika je jedna od pet banaka koje su prošlog meseca postigle dogovor sa vladom o isplati 25 milijardi dolara radi pomoći vlasnicima nekretnina posle pucanja sektora nekretnina u 2008.

Kriza u sektoru nekretnina je odigrala glavnu ulogu u ekonomskoj krizi, budući da je u pitanju najgora kriza od Velike depresije 20-ih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: