Đoković preporodio Serđo Takini

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je preporodio kompaniju Serđo Takini, koja od 2009. vodi brigu o njegovom odevanju.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

00:02

Default images

Naime, italijanski proizvođač, koji je u vlasništvu jednog kineskog biznismena, ove godine beleži veliki skok prodaje svojih artikala, a sve zahvaljujući sjajnim uspesima srpskog tenisera.

Novak je u 2011. već osvojio dve gren slem titule, izjednačio je rekord u broju pobeda na startu sezone, a od prošlog meseca je i vlasnik broja jedan na svetskoj rang listi.

Đoković i kompanija Serđo Takini su ugovor o saradnji potpisali 2009, kada je Srbin bio četvrti teniser na svetu. Dogovoreno je da Novak deset godina bude zaštitno lice italijanskog brenda.

Ujedno Novak je i jedini vrhunski teniser koji predstavlja Takini, malu firmu sa godišnjim prometom od oko 71 miliona dolara. Poređenja radi Najk i Adidas, koji oblače većinu vodećih tenisera i teniserki samo su u poslednjem kvartalu zaradili 2,55 milijardi, odnosno 4,7 milijardi dolara.

"Osetili smo da Novak ima potencijal da dođe do vrha", navodi Eduardo Artaldi, vodeći marketing menadžer Takinija.

Artaldi nije pomenuo visinu Đokovićevog ugovora, ali je rekao da pored bonusa za osvajanje titula i vodeću poziciju na ATP listi na kraju sezone, Novak dobija procenat od prodaje Takinija u Kini, kao i od prodaje sopstvene linije širom sveta.

Italijanski brend, koji se posle bankrota 2007. krupnim koracima oporavlja planira da Đokovića aktivno iskoristi da promoviše svoje proizvode. Izvršni direktor Leveradž agencije, koja se bavi sponzorstvom i brendiranjem Takinija Ben Starner naglašava da „kompanija te veličine mora da bude kreativna“.

"Oni ne mogu sebi da priušte da potpišu 10 do 15 vrhunskih igrača. Treba da se fokusiraju na jednog ili dvojicu. Serđo Takini se kockao sa Đokovićem i isplatilo se", kaže on.

Inače, opremu Serđo Takini svojevremeno su nosili legendarni Džon Mekerno, Džimi Konors i Pit Sampras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: