Četvrtak, 28.07.2011.

00:02

Đoković preporodio Serđo Takini

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je preporodio kompaniju Serđo Takini, koja od 2009. vodi brigu o njegovom odevanju.

Izvor: Novosti

Ðokoviæ preporodio Serðo Takini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Mario Bros

pre 12 godina

Svi smo podložni marketingu do neke mere, ali ovaj Serđo Takinijev marketing me nije ni okrznuo. Skoro pa bi me blam bio da obučem to. Više volim mnoge druge stvarčice, što sportske što ležerne ali SC ne cenim ni malo kao brend. O kvalitetu nisam raspravljao, sao o ukusu.

zoran

pre 12 godina

@ Slobix, 28. jul 2011 18:45

Majstore, tvoji poznanici u inostranstvu verovatno nisu čili ni za Baraka Obamu, Šumahera ili Rolingstone, recimo. Vreme je da razmisliš sa kime se družiš (poznaješ)...

Zlatko Todorović

pre 12 godina

Malo ne razumem ove komentare "sad svi zbog Noleta kupuju St"? U čemu je problem? Loš kvalitet? Loš izbor materijala? Loš dizajn? Pa naravno da se o ukusima ne raspravlja, u kvalitet i materijale ne sumnjam, bar su u rangu Nike-a i ostalih velikih kuća, pa sve te firme imaju proizvodnju u Kini, kako mislite da sakriju sastav materijala? A sada neka mi neko objasni koja robna marka, uspešna robna marka, može da zahvali samo svom kvalitetu, a ne reklami i marketingu? Coca-Cola? Pepsi? Microsoft? Mecedes? BMW? Koja? Sve sama reklama, naravno potreban je i kvalitet. Pa i kokoška udara na marketing kad snese jaje. A plus je i ono da 100 puta ponovljena laž, postaje istina, pa se, putem reklama probiju i marke koje to kvalitetom nikako nisu zaslužile.

Slobix

pre 12 godina

Ok, mislim da mi moramo shvatiti da 99% sveta prati tenis mnogo manje nego mi... Od mojih prijatelja i poznanika u inostranstvu, a ima ih 20ak niko od njih ne zna ni za Nadala, Federera, Đokovića a ako i znaju, negde su čuli njihova imena... Dok smo mi na nivou da znamo vrline i mane svih tenisera i teniserki bar iz prvih 20 na isti... Tako da, govoriti o Đokoviću kao zvezdi globalnih razmera jednostavno nema smisla. On je poznat u onom malom delu populacije koja prati tenis, a verovatno ga i jedan deo te populacije ne voli... Novaku hvala na svemu, ali njegovi dometi na žalost nisu toliko veliki koliko bi neki voleli da budu...

smrda

pre 12 godina

loša mu je oprema totalno,na vimbldonu je bila ok samo zato što je bela.Ona majica sa australian open-a je katastrofalna,a i velika mu je bila za 2 broja,a tek ona crna oprema,užas...
Kapiram ga ako dobija dobru lovu za to što nosi,kao i što dobija,al nek mu naprave malo lepše majice...

itavalg

pre 12 godina

Koji sam ja slepac, tek sam pre neki dan igrajući Virtua Tennis 4 (u Novakovom Takini autfitu naravno) provalio da Novak na majici ima dole levo srpsku trobojku u obliku srca, svaka čast kralju! Od sportista koje sam ja pratio mogu da se setim samo Sene da je uvek imao ili brazilsku zastavu ili boje brazilske zastave negde na sebi i znam da me je to tada oduševljavalo a sada je tu neki teniser koji je trenutno najbolji na svetu i on nosi boje moje zemlje, da li ja to sanjam? Nadam se da će ovaj san trajati što duže...

savri

pre 12 godina

U principu ne obraćam mnogo pažnju na marku ali moram da priznam da u poslednje vreme rado kupujem Takinijeve stvari, sasvim slučajno od kada je Novak postao glavni promoter :-) Ja doduše nisam reper jer sam iz Srbije ali siguran sam da mnogi Noletovi obožavaoci prelaze na Takini samo zbog njega...

savri

pre 12 godina

@iz prve ruke
Tačno je da sa manjim firmama može da se postigne bolji dogovor ali takođe je i činjenica da su Noletovi idoli nosili Takinijevu opremu i da je Adidas više forsirao Mareja ne zato što su bili ubedjeni da će biti bolji od Novaka već isključivo zbog velikog britanskog tržišta koje ide uz Mareja. Kad se sagledaju sve te činjenice svako normalan bi potpisao sa Takinijem tako da glavni razlog nije Srđanova pohlepa već normalno logičko razmišljanje! A to što svaki svoj komentar potpisuješ sa "iz prve ruke" neće prikriti ljubomoru i zlobu koja je vidljiva u svakom tvom komentaru...

dejan

pre 12 godina

ST je najveci krs koji moze da se pronadje u ponudi sportske opreme! Ne bog zna kakav kvalitet ali beskrajno ruzno! Medjutim od kad ga nosi Djokovic to je medj' Srbima ultimativna robna marka! On je napravio ugovor sa ST jer niko nije hteo da mu ponudi vise i to je jedini razlog. Nadal i Federer su mnogo vece zvezde od njega a Murray svakako pokriva mnogo vece trziste od Djokovica.

Nikada se ST nece niti moze uporediti po kvalitetu i dizajnu sa La Coste ili Fred Perry. Sto se patika tice, Nike i Adidas naravno bez premca.

U vremenima osamdesetih, ST i Fila, marke za dzibere!

zoran

pre 12 godina

"Nasa posla: "sve zahvaljujući sjajnim uspesima srpskog tenisera".
U zemlji gde je tenis do nedavno imao marginalni znacaj."
(Chombe, 28. jul 2011 12:09)

U čemu je problem, majstore? Ti izgleda nisi skapirao da je Novak Đoković zvezda GLOBALNIH razmera i zbog toga, kao i svi Srbi koji nisu shvatili da je svet postao jedno veliko selo, stvari gledaš kroz malograđansku, sitnosopstveničku, samoživu srpsku prizmu.
Alo, Chombe. Đoković je postao GRAĐANIN CELOG SVETA. A to što se nije odrekao svoje otadžbine i što na svakom mestu potencira ko je i odakle je, svakako treba da bude primer i za sve ostale USPEŠNE i POŠTENE Srbe. A Đokovićeve pare, svakako pošteno stečene, sa time nemaju nikakve veze...

boombar

pre 12 godina

Da se sada tatica malo ne kaje. Osecam da Spanac i Svajcarac dobijaju svako po 70 milion godisnje od Nike i Adidasa. Srpska pohlepa. Nije tata mogao da ceka.
(Zika, 28. jul 2011 09:36)

Pa od Adidasa dobijaju pare jedino ako nose njihove gaće i eventualno potkošulje, jer sve ostalo što se okom vidi je Američko. A 35 milki za gaće, mnogo je kume.
Osim ako nisi mislio na Verdasca i Wawrinku :-))
Idemo dalje.

Dane

pre 12 godina

ST je moj omiljeni brend vec dugi niz godina. Uvek bi radije odabrao da kupim Sergio nego Lacoste,Reebok,Nike... Generalno u Srbiji mislim da bi se vecina slozila samnom.

Gojko

pre 12 godina

Sve se to pravi u istim tvornicama .... Adidas do 12:00, od 12:00 do 18:00 Nike a poslije ST...

A sitnoj boraniji ostaje da se zanima sa robnim markama...

Moj komšija je sjeo u avion, zapucao u Kinu i napravio svoj robni brend... Otkida se od posla...

mARK

pre 12 godina

Još kad bi snizili cene na tržištima kao što je naše (niska platežna moć) proizvodi bi im išli kao alva. Za sada su preskupi, barem za prosečnog stanovnika Srbije.
(Pedja, 28. jul 2011 09:44)


Oni imaju svoje ciljno tržište.

Role

pre 12 godina

Kako god okrenete ST sportska odeca koju nosi Novak je uzasno dizajnirana. Volim i ja retro dizajn ali ono nema veze sa retro dizajnom tacnije sa bilo cime. Moze novak jos deset godina da bude prvi ali dok ne porade da dizajnu svoje odece crno im se pise opet :)

ja

pre 12 godina

@Iz prve ruke
Pa naravno da će čovek da potpiše ugovor za koji misli da mu više odgovara. Sad se vidi da je bio u pravu, a on je to znao i tada. Treba raditi i biti samouveren, a ne lažno, ili gore-glupo skroman. Zašto tu vrstu skromnosti zahtevati i od drugih? Valjda svi mogu da procene sebe, a pogotovo ako potvrde vrednost, zašto ih napadati zbog toga? Meni je Srđan Đoković sasvim logičan, i pozdravljam ga ovom prilikom.
A pošto komentar poput ovog, "Iz prve ruke" viđam često, autoru preporučujem da ili promeni način razmišljanja, ili se reši viška zlobe, u oba slučaja će mu koristiti.

Ssshhhhhh

pre 12 godina

A da ipak pisete o pudlici porodice Djokovic!? Uz duzno postovanje prema Noletu, njegovom talentu i upornosti, pocinje da smara svakodnevno pisanje o tome koliko zaradjuje, gde gradi buducu akademiju, u kojoj meri je unapredio brend ST i sl.

Dok se drugi portali bave razvodima na estradi, vi o Djokovicu i njegovim milionima. Svesna sam da je leto i mozda manjak tema (mada tako ne izgleda), ali odmorite i nas i porodicu Djokovic od stalnih pisanja na temu necega sto je vecini gradjana nazalost tako daleko...

znanje-imanje

pre 12 godina

http://www.marketwatch.com/story/djokovic-dominance-boosts-sergio-tacchini-2011-07-27 je, kao što se vidi, pravi izvor a ne Novosti. Inače, neverovatna je činjenica da je ST i u Americi sve prodao i da nemaju dovoljno na zalihama! Svakako odlično, jer je i vlasnik firme ovako opisao ugovor: "There is a minimum income but no maximum, as this will depend on the results of Novak and development that we will succeed in the world." Nadam se da to znači da je Novak ušao u zonu povlašćenih, koji dobijaju puno kao pobednici ali na ugovore van terena još i više nego na nagrade. Iako od toga nemam ništa meni je uvek drago da nako odavde uzima neke velike pare tamo negde.

E sad samo kad bi to familiji bilo dovoljno, pa da se onda ipak malo odmaknu od spemenika majoru Gavriloviću... i da promene TSS ali ne tako da preuzmu TSS... i da u ispravnom maniru na kraju svake godine sami objave finansijsku reviziju Serbian Open a ne da magla oko ekološke kampanje izaziva mučninu... i da smanje sa 70 na 50% uzimanje od DK prihoda kako bi zaista mogle lakše da isplivaju nove generacije... i uopšte da ne budu stilski i emotivni kamen oko vrata najboljeg svetskog igrača... Kao što kaže poslovica starih Slovena: "kada imaš više desetina miliona dolara, i dobićeš još bar toliko, ponašaj se barem na izgled ležerno, čak graciozno, a ne kao da želiš sve - na duge staze mnogo je isplativije"

p.s. A nema nikakave idolatrije ili tradicije firme, to je nova kineska kompanija koja je otkupila logo. Druge su fabrike, dizajneri, modeli, materijali, sve - zadnje što je ostalo od starog ST je tužba njihove poslednje zvezde pre Novaka, takođe br.1 Martine Hingis koja ih je tužila jer je morala da nosi loše im patike, dobija žuljeve i gubi mečeve!

Zlatko Todorović

pre 12 godina

Pa sa većinom se slažem, ali ipak su Lacoste, puma i adidas bili dominantni u teniskom sportu, kasnije i wilson. Sergio Tacchini ne toliko, a nike ni blizu. E, marketing čini svoje, sada su se pozicije izmenile, ali je dobro da postoji i tu žestoka konkurencija, kao i na terenu, vidite i sami da su sada teniseri i teniserke, pored toga što su sportisti, oni su i manekeni, i ambasadori, i promoteri, tako da je sasvim razumljivo što se raznorazne modne, industrijske i poslovne kompanije prosto utrukuju ko će da ih privoli u svoje jato. Naravno, loše i dobre poslovne procene su sastavni deo svakog posla, ali to se dešava od kad je sveta. Pa zar nije i Merlin Monro na prvim audicijama odbijena, Elvis Prisli takođe, uz konstataciju da se vrati u šofere jer nije za pevače, pa ni Nikola Tesla nije uspeo da dobije stipendiju Matice Srpske i to dva puta. Ali kome je suđeno da bude na vrhu, on će biti na vrhu, to nam je pokazao i Novak Đoković. Pored svih problema koje je imao u toku svoje sportske karijere, mislim od juniorskih dana pa dok nije postao to što jeste. Stefan Mileković, takođe.

Bogi

pre 12 godina

ST je apsolutno šmekerski brend, ali Nole još uvek nosi Adidas patike :D
Veliki sam ljubitelj Adidasa, ceo život nosim njihove patike, još od modela Universal, Wimbledon i Ivan Lendl, ali mi se ne sviđa to što su i oni sve manje šmekeri jer se sve više ponašaju kao Nike... ST he posh :)

TheObradovic

pre 12 godina

Da li zbog Srdjana Djokovica,lose procene u kompaniji, pada vlade u Bangladesu ili invazije Marsovaca, ostaje cinjenica da je propust produzenja saradnje sa Novakom poslovni promasaj decenije kompanije "adidas".
Mozda ne samo decenije.
Realno.

zeks

pre 12 godina

''Nike je Nike''
Zorane, sve se danas pravi u Kini, tako da nema razlike u kvalitetu. Sam stil i dizajn je subjektivna stvar, mada ST po meni ima solidan dizajn i kvalitet, pogotovo Djokovic linija.
Pozdrav.

Pedja

pre 12 godina

Još kad bi snizili cene na tržištima kao što je naše (niska platežna moć) proizvodi bi im išli kao alva. Za sada su preskupi, barem za prosečnog stanovnika Srbije.

ST

pre 12 godina

Sergio je smekerski retro brand koji je odavno na trzistu.Secam se kao klinac pravili su i patike.U svom ormaru imam njihovu kosulju ,majicu i gornji deo trenerke koji sam kupio ovde kod nas u Srbiji sasvim slucajno za pristojne pare 15-20e po komadu..Ono sto im je najveca mana je sto nemaju razvijenu mrezu po Evropi a o nama da ne pricam.Zadnjih meseci vidim da su neke privatne prodavnice sportske opreme poceli da uvoze Sergio robu ali naravno sad pousavaju da enormno zarade koristici popularnost Novaka pa im sportske majice kostaju 50-60e.

Zika

pre 12 godina

Da se sada tatica malo ne kaje. Osecam da Spanac i Svajcarac dobijaju svako po 70 milion godisnje od Nike i Adidasa. Srpska pohlepa. Nije tata mogao da ceka.

Milan Nis

pre 12 godina

Ovaj Ben Starner nemoze bas da se podici nekom inteligencijom,sa Noletom nema KOCKANJA sta god "odigrate" na njega,to je cist dobitak,pa i ja kao obican laik sam video,ne VEROVAO,nego video da je samo pitanje dana kada ce doci do br 1,a ne ljudi cija karijera i zivot zavisi od toga!

emanuelson

pre 12 godina

Istina je da je adidas favorizovao Mareja ... u tom trenutku Marej je nosio brend neke britanske firme i kad je presao na Adidas ponudjen mu je veci ugovor nego Novaku - a tad je Novak koliko me sjecanje sluzio bio Br3 a Marey br5 ... naravno da nisu u pitanju pare nego ponos, sad adidas neka ostvaruje prinos od Marejevih rezultata :P a i popularan je lik , pravi je brend ono, idol mladima , smijesno ...

igor

pre 12 godina

Ma ja nosim ono što mogu da priuštim,ne znam kako nekome može biti izbor robe po svojim da kažem idolima.Sad Nole nosi ST pa onda i ja da se slomim da kupim nešto iz kineske kolekcije

Mika

pre 12 godina

Za Djokovica bi bilo pametnije da iskoristi svoje No.1 mesto i uzme neku jaku firmu ( od prvih 3 recimo ) nego sto preporodjuje sitne. Treba misliti na "penziju" ...

cinik

pre 12 godina

MATEMATIKA:

U kini ima milijardu kineza. ako samo 1% kupi nešto takinijevo a novak dobije procenat...računajte - izmedju 10 i 100 miliona dolara

Pinturichio

pre 12 godina

Sergio Tacchini je vrhunski brend,vec vise vise od 20 godina kupujem njihove artikle i necu ih porediti sa smesnim najkom,ribokom koji su devedesetih toliko komercijalizovani da je to strasno. Nekada se cenio kvalitet,oni koji znaju setice se skoro zaboravljenih: Slazenger,Rucanor,Sergio dok ce se ostali i dalje daviti u mulju koji vec godinama ima primat na polju sportske odece!

bns

pre 12 godina

Mozda je NOLE preporodio Sergio Tachini ali modeli od NADALA I FEDERERA od Nike su dostupniji i bolje dizajnirajniji od Noletovih.
Nole je moj idol ali mu je potreban isto i stylist TJ frizer.
To sve ide sa No1e.......................broj JEDAN

3MAJ

pre 12 godina

Imali bi jos bolju prodaju kada bi malo rasirili svoju mrezu. Pokusao sam proslog meseca da kupim nekoliko proizvoda iz Novakove kolekcije ali nisam nasao gde da to uradim uz povoljnu isporuku.

Iz prve ruke

pre 12 godina

Đoković nije nastavio ugovor sa adidasom, jer njegovom ocu ponuda nije odgovarala. Hteo je još. Zato je Novak morao da potpiše sa ST, a adidas ostao na Mariju, a ne kao što se pogrešno čuje, da je adidas izabrao Marija, jer je procenio da će biti bolji od Đokovića.

Zoran N

pre 12 godina

nike je nike, dzaba sve
uvek pri radije uzeo nike nego serdjo t.
vise mi se dopadaju modeli koje rade u kompaniji nike.
st su kupili kinezi ali ne mogu da se mere ni u kom pogledu sa kompanijama kao sto su nike i adidas

TheObradovic

pre 12 godina

Da li zbog Srdjana Djokovica,lose procene u kompaniji, pada vlade u Bangladesu ili invazije Marsovaca, ostaje cinjenica da je propust produzenja saradnje sa Novakom poslovni promasaj decenije kompanije "adidas".
Mozda ne samo decenije.
Realno.

3MAJ

pre 12 godina

Imali bi jos bolju prodaju kada bi malo rasirili svoju mrezu. Pokusao sam proslog meseca da kupim nekoliko proizvoda iz Novakove kolekcije ali nisam nasao gde da to uradim uz povoljnu isporuku.

Iz prve ruke

pre 12 godina

Đoković nije nastavio ugovor sa adidasom, jer njegovom ocu ponuda nije odgovarala. Hteo je još. Zato je Novak morao da potpiše sa ST, a adidas ostao na Mariju, a ne kao što se pogrešno čuje, da je adidas izabrao Marija, jer je procenio da će biti bolji od Đokovića.

emanuelson

pre 12 godina

Istina je da je adidas favorizovao Mareja ... u tom trenutku Marej je nosio brend neke britanske firme i kad je presao na Adidas ponudjen mu je veci ugovor nego Novaku - a tad je Novak koliko me sjecanje sluzio bio Br3 a Marey br5 ... naravno da nisu u pitanju pare nego ponos, sad adidas neka ostvaruje prinos od Marejevih rezultata :P a i popularan je lik , pravi je brend ono, idol mladima , smijesno ...

Gojko

pre 12 godina

Sve se to pravi u istim tvornicama .... Adidas do 12:00, od 12:00 do 18:00 Nike a poslije ST...

A sitnoj boraniji ostaje da se zanima sa robnim markama...

Moj komšija je sjeo u avion, zapucao u Kinu i napravio svoj robni brend... Otkida se od posla...

Pinturichio

pre 12 godina

Sergio Tacchini je vrhunski brend,vec vise vise od 20 godina kupujem njihove artikle i necu ih porediti sa smesnim najkom,ribokom koji su devedesetih toliko komercijalizovani da je to strasno. Nekada se cenio kvalitet,oni koji znaju setice se skoro zaboravljenih: Slazenger,Rucanor,Sergio dok ce se ostali i dalje daviti u mulju koji vec godinama ima primat na polju sportske odece!

zeks

pre 12 godina

''Nike je Nike''
Zorane, sve se danas pravi u Kini, tako da nema razlike u kvalitetu. Sam stil i dizajn je subjektivna stvar, mada ST po meni ima solidan dizajn i kvalitet, pogotovo Djokovic linija.
Pozdrav.

cinik

pre 12 godina

MATEMATIKA:

U kini ima milijardu kineza. ako samo 1% kupi nešto takinijevo a novak dobije procenat...računajte - izmedju 10 i 100 miliona dolara

ST

pre 12 godina

Sergio je smekerski retro brand koji je odavno na trzistu.Secam se kao klinac pravili su i patike.U svom ormaru imam njihovu kosulju ,majicu i gornji deo trenerke koji sam kupio ovde kod nas u Srbiji sasvim slucajno za pristojne pare 15-20e po komadu..Ono sto im je najveca mana je sto nemaju razvijenu mrezu po Evropi a o nama da ne pricam.Zadnjih meseci vidim da su neke privatne prodavnice sportske opreme poceli da uvoze Sergio robu ali naravno sad pousavaju da enormno zarade koristici popularnost Novaka pa im sportske majice kostaju 50-60e.

igor

pre 12 godina

Ma ja nosim ono što mogu da priuštim,ne znam kako nekome može biti izbor robe po svojim da kažem idolima.Sad Nole nosi ST pa onda i ja da se slomim da kupim nešto iz kineske kolekcije

Pedja

pre 12 godina

Još kad bi snizili cene na tržištima kao što je naše (niska platežna moć) proizvodi bi im išli kao alva. Za sada su preskupi, barem za prosečnog stanovnika Srbije.

Role

pre 12 godina

Kako god okrenete ST sportska odeca koju nosi Novak je uzasno dizajnirana. Volim i ja retro dizajn ali ono nema veze sa retro dizajnom tacnije sa bilo cime. Moze novak jos deset godina da bude prvi ali dok ne porade da dizajnu svoje odece crno im se pise opet :)

Zlatko Todorović

pre 12 godina

Pa sa većinom se slažem, ali ipak su Lacoste, puma i adidas bili dominantni u teniskom sportu, kasnije i wilson. Sergio Tacchini ne toliko, a nike ni blizu. E, marketing čini svoje, sada su se pozicije izmenile, ali je dobro da postoji i tu žestoka konkurencija, kao i na terenu, vidite i sami da su sada teniseri i teniserke, pored toga što su sportisti, oni su i manekeni, i ambasadori, i promoteri, tako da je sasvim razumljivo što se raznorazne modne, industrijske i poslovne kompanije prosto utrukuju ko će da ih privoli u svoje jato. Naravno, loše i dobre poslovne procene su sastavni deo svakog posla, ali to se dešava od kad je sveta. Pa zar nije i Merlin Monro na prvim audicijama odbijena, Elvis Prisli takođe, uz konstataciju da se vrati u šofere jer nije za pevače, pa ni Nikola Tesla nije uspeo da dobije stipendiju Matice Srpske i to dva puta. Ali kome je suđeno da bude na vrhu, on će biti na vrhu, to nam je pokazao i Novak Đoković. Pored svih problema koje je imao u toku svoje sportske karijere, mislim od juniorskih dana pa dok nije postao to što jeste. Stefan Mileković, takođe.

znanje-imanje

pre 12 godina

http://www.marketwatch.com/story/djokovic-dominance-boosts-sergio-tacchini-2011-07-27 je, kao što se vidi, pravi izvor a ne Novosti. Inače, neverovatna je činjenica da je ST i u Americi sve prodao i da nemaju dovoljno na zalihama! Svakako odlično, jer je i vlasnik firme ovako opisao ugovor: "There is a minimum income but no maximum, as this will depend on the results of Novak and development that we will succeed in the world." Nadam se da to znači da je Novak ušao u zonu povlašćenih, koji dobijaju puno kao pobednici ali na ugovore van terena još i više nego na nagrade. Iako od toga nemam ništa meni je uvek drago da nako odavde uzima neke velike pare tamo negde.

E sad samo kad bi to familiji bilo dovoljno, pa da se onda ipak malo odmaknu od spemenika majoru Gavriloviću... i da promene TSS ali ne tako da preuzmu TSS... i da u ispravnom maniru na kraju svake godine sami objave finansijsku reviziju Serbian Open a ne da magla oko ekološke kampanje izaziva mučninu... i da smanje sa 70 na 50% uzimanje od DK prihoda kako bi zaista mogle lakše da isplivaju nove generacije... i uopšte da ne budu stilski i emotivni kamen oko vrata najboljeg svetskog igrača... Kao što kaže poslovica starih Slovena: "kada imaš više desetina miliona dolara, i dobićeš još bar toliko, ponašaj se barem na izgled ležerno, čak graciozno, a ne kao da želiš sve - na duge staze mnogo je isplativije"

p.s. A nema nikakave idolatrije ili tradicije firme, to je nova kineska kompanija koja je otkupila logo. Druge su fabrike, dizajneri, modeli, materijali, sve - zadnje što je ostalo od starog ST je tužba njihove poslednje zvezde pre Novaka, takođe br.1 Martine Hingis koja ih je tužila jer je morala da nosi loše im patike, dobija žuljeve i gubi mečeve!

savri

pre 12 godina

@iz prve ruke
Tačno je da sa manjim firmama može da se postigne bolji dogovor ali takođe je i činjenica da su Noletovi idoli nosili Takinijevu opremu i da je Adidas više forsirao Mareja ne zato što su bili ubedjeni da će biti bolji od Novaka već isključivo zbog velikog britanskog tržišta koje ide uz Mareja. Kad se sagledaju sve te činjenice svako normalan bi potpisao sa Takinijem tako da glavni razlog nije Srđanova pohlepa već normalno logičko razmišljanje! A to što svaki svoj komentar potpisuješ sa "iz prve ruke" neće prikriti ljubomoru i zlobu koja je vidljiva u svakom tvom komentaru...

bns

pre 12 godina

Mozda je NOLE preporodio Sergio Tachini ali modeli od NADALA I FEDERERA od Nike su dostupniji i bolje dizajnirajniji od Noletovih.
Nole je moj idol ali mu je potreban isto i stylist TJ frizer.
To sve ide sa No1e.......................broj JEDAN

mARK

pre 12 godina

Još kad bi snizili cene na tržištima kao što je naše (niska platežna moć) proizvodi bi im išli kao alva. Za sada su preskupi, barem za prosečnog stanovnika Srbije.
(Pedja, 28. jul 2011 09:44)


Oni imaju svoje ciljno tržište.

ja

pre 12 godina

@Iz prve ruke
Pa naravno da će čovek da potpiše ugovor za koji misli da mu više odgovara. Sad se vidi da je bio u pravu, a on je to znao i tada. Treba raditi i biti samouveren, a ne lažno, ili gore-glupo skroman. Zašto tu vrstu skromnosti zahtevati i od drugih? Valjda svi mogu da procene sebe, a pogotovo ako potvrde vrednost, zašto ih napadati zbog toga? Meni je Srđan Đoković sasvim logičan, i pozdravljam ga ovom prilikom.
A pošto komentar poput ovog, "Iz prve ruke" viđam često, autoru preporučujem da ili promeni način razmišljanja, ili se reši viška zlobe, u oba slučaja će mu koristiti.

Ssshhhhhh

pre 12 godina

A da ipak pisete o pudlici porodice Djokovic!? Uz duzno postovanje prema Noletu, njegovom talentu i upornosti, pocinje da smara svakodnevno pisanje o tome koliko zaradjuje, gde gradi buducu akademiju, u kojoj meri je unapredio brend ST i sl.

Dok se drugi portali bave razvodima na estradi, vi o Djokovicu i njegovim milionima. Svesna sam da je leto i mozda manjak tema (mada tako ne izgleda), ali odmorite i nas i porodicu Djokovic od stalnih pisanja na temu necega sto je vecini gradjana nazalost tako daleko...

Bogi

pre 12 godina

ST je apsolutno šmekerski brend, ali Nole još uvek nosi Adidas patike :D
Veliki sam ljubitelj Adidasa, ceo život nosim njihove patike, još od modela Universal, Wimbledon i Ivan Lendl, ali mi se ne sviđa to što su i oni sve manje šmekeri jer se sve više ponašaju kao Nike... ST he posh :)

Zoran N

pre 12 godina

nike je nike, dzaba sve
uvek pri radije uzeo nike nego serdjo t.
vise mi se dopadaju modeli koje rade u kompaniji nike.
st su kupili kinezi ali ne mogu da se mere ni u kom pogledu sa kompanijama kao sto su nike i adidas

Dane

pre 12 godina

ST je moj omiljeni brend vec dugi niz godina. Uvek bi radije odabrao da kupim Sergio nego Lacoste,Reebok,Nike... Generalno u Srbiji mislim da bi se vecina slozila samnom.

Milan Nis

pre 12 godina

Ovaj Ben Starner nemoze bas da se podici nekom inteligencijom,sa Noletom nema KOCKANJA sta god "odigrate" na njega,to je cist dobitak,pa i ja kao obican laik sam video,ne VEROVAO,nego video da je samo pitanje dana kada ce doci do br 1,a ne ljudi cija karijera i zivot zavisi od toga!

Zika

pre 12 godina

Da se sada tatica malo ne kaje. Osecam da Spanac i Svajcarac dobijaju svako po 70 milion godisnje od Nike i Adidasa. Srpska pohlepa. Nije tata mogao da ceka.

zoran

pre 12 godina

"Nasa posla: "sve zahvaljujući sjajnim uspesima srpskog tenisera".
U zemlji gde je tenis do nedavno imao marginalni znacaj."
(Chombe, 28. jul 2011 12:09)

U čemu je problem, majstore? Ti izgleda nisi skapirao da je Novak Đoković zvezda GLOBALNIH razmera i zbog toga, kao i svi Srbi koji nisu shvatili da je svet postao jedno veliko selo, stvari gledaš kroz malograđansku, sitnosopstveničku, samoživu srpsku prizmu.
Alo, Chombe. Đoković je postao GRAĐANIN CELOG SVETA. A to što se nije odrekao svoje otadžbine i što na svakom mestu potencira ko je i odakle je, svakako treba da bude primer i za sve ostale USPEŠNE i POŠTENE Srbe. A Đokovićeve pare, svakako pošteno stečene, sa time nemaju nikakve veze...

savri

pre 12 godina

U principu ne obraćam mnogo pažnju na marku ali moram da priznam da u poslednje vreme rado kupujem Takinijeve stvari, sasvim slučajno od kada je Novak postao glavni promoter :-) Ja doduše nisam reper jer sam iz Srbije ali siguran sam da mnogi Noletovi obožavaoci prelaze na Takini samo zbog njega...

itavalg

pre 12 godina

Koji sam ja slepac, tek sam pre neki dan igrajući Virtua Tennis 4 (u Novakovom Takini autfitu naravno) provalio da Novak na majici ima dole levo srpsku trobojku u obliku srca, svaka čast kralju! Od sportista koje sam ja pratio mogu da se setim samo Sene da je uvek imao ili brazilsku zastavu ili boje brazilske zastave negde na sebi i znam da me je to tada oduševljavalo a sada je tu neki teniser koji je trenutno najbolji na svetu i on nosi boje moje zemlje, da li ja to sanjam? Nadam se da će ovaj san trajati što duže...

boombar

pre 12 godina

Da se sada tatica malo ne kaje. Osecam da Spanac i Svajcarac dobijaju svako po 70 milion godisnje od Nike i Adidasa. Srpska pohlepa. Nije tata mogao da ceka.
(Zika, 28. jul 2011 09:36)

Pa od Adidasa dobijaju pare jedino ako nose njihove gaće i eventualno potkošulje, jer sve ostalo što se okom vidi je Američko. A 35 milki za gaće, mnogo je kume.
Osim ako nisi mislio na Verdasca i Wawrinku :-))
Idemo dalje.

Zlatko Todorović

pre 12 godina

Malo ne razumem ove komentare "sad svi zbog Noleta kupuju St"? U čemu je problem? Loš kvalitet? Loš izbor materijala? Loš dizajn? Pa naravno da se o ukusima ne raspravlja, u kvalitet i materijale ne sumnjam, bar su u rangu Nike-a i ostalih velikih kuća, pa sve te firme imaju proizvodnju u Kini, kako mislite da sakriju sastav materijala? A sada neka mi neko objasni koja robna marka, uspešna robna marka, može da zahvali samo svom kvalitetu, a ne reklami i marketingu? Coca-Cola? Pepsi? Microsoft? Mecedes? BMW? Koja? Sve sama reklama, naravno potreban je i kvalitet. Pa i kokoška udara na marketing kad snese jaje. A plus je i ono da 100 puta ponovljena laž, postaje istina, pa se, putem reklama probiju i marke koje to kvalitetom nikako nisu zaslužile.

Mika

pre 12 godina

Za Djokovica bi bilo pametnije da iskoristi svoje No.1 mesto i uzme neku jaku firmu ( od prvih 3 recimo ) nego sto preporodjuje sitne. Treba misliti na "penziju" ...

dejan

pre 12 godina

ST je najveci krs koji moze da se pronadje u ponudi sportske opreme! Ne bog zna kakav kvalitet ali beskrajno ruzno! Medjutim od kad ga nosi Djokovic to je medj' Srbima ultimativna robna marka! On je napravio ugovor sa ST jer niko nije hteo da mu ponudi vise i to je jedini razlog. Nadal i Federer su mnogo vece zvezde od njega a Murray svakako pokriva mnogo vece trziste od Djokovica.

Nikada se ST nece niti moze uporediti po kvalitetu i dizajnu sa La Coste ili Fred Perry. Sto se patika tice, Nike i Adidas naravno bez premca.

U vremenima osamdesetih, ST i Fila, marke za dzibere!

zoran

pre 12 godina

@ Slobix, 28. jul 2011 18:45

Majstore, tvoji poznanici u inostranstvu verovatno nisu čili ni za Baraka Obamu, Šumahera ili Rolingstone, recimo. Vreme je da razmisliš sa kime se družiš (poznaješ)...

Slobix

pre 12 godina

Ok, mislim da mi moramo shvatiti da 99% sveta prati tenis mnogo manje nego mi... Od mojih prijatelja i poznanika u inostranstvu, a ima ih 20ak niko od njih ne zna ni za Nadala, Federera, Đokovića a ako i znaju, negde su čuli njihova imena... Dok smo mi na nivou da znamo vrline i mane svih tenisera i teniserki bar iz prvih 20 na isti... Tako da, govoriti o Đokoviću kao zvezdi globalnih razmera jednostavno nema smisla. On je poznat u onom malom delu populacije koja prati tenis, a verovatno ga i jedan deo te populacije ne voli... Novaku hvala na svemu, ali njegovi dometi na žalost nisu toliko veliki koliko bi neki voleli da budu...

smrda

pre 12 godina

loša mu je oprema totalno,na vimbldonu je bila ok samo zato što je bela.Ona majica sa australian open-a je katastrofalna,a i velika mu je bila za 2 broja,a tek ona crna oprema,užas...
Kapiram ga ako dobija dobru lovu za to što nosi,kao i što dobija,al nek mu naprave malo lepše majice...

Mario Bros

pre 12 godina

Svi smo podložni marketingu do neke mere, ali ovaj Serđo Takinijev marketing me nije ni okrznuo. Skoro pa bi me blam bio da obučem to. Više volim mnoge druge stvarčice, što sportske što ležerne ali SC ne cenim ni malo kao brend. O kvalitetu nisam raspravljao, sao o ukusu.

Zoran N

pre 12 godina

nike je nike, dzaba sve
uvek pri radije uzeo nike nego serdjo t.
vise mi se dopadaju modeli koje rade u kompaniji nike.
st su kupili kinezi ali ne mogu da se mere ni u kom pogledu sa kompanijama kao sto su nike i adidas

Iz prve ruke

pre 12 godina

Đoković nije nastavio ugovor sa adidasom, jer njegovom ocu ponuda nije odgovarala. Hteo je još. Zato je Novak morao da potpiše sa ST, a adidas ostao na Mariju, a ne kao što se pogrešno čuje, da je adidas izabrao Marija, jer je procenio da će biti bolji od Đokovića.

Zika

pre 12 godina

Da se sada tatica malo ne kaje. Osecam da Spanac i Svajcarac dobijaju svako po 70 milion godisnje od Nike i Adidasa. Srpska pohlepa. Nije tata mogao da ceka.

Mika

pre 12 godina

Za Djokovica bi bilo pametnije da iskoristi svoje No.1 mesto i uzme neku jaku firmu ( od prvih 3 recimo ) nego sto preporodjuje sitne. Treba misliti na "penziju" ...

bns

pre 12 godina

Mozda je NOLE preporodio Sergio Tachini ali modeli od NADALA I FEDERERA od Nike su dostupniji i bolje dizajnirajniji od Noletovih.
Nole je moj idol ali mu je potreban isto i stylist TJ frizer.
To sve ide sa No1e.......................broj JEDAN

dejan

pre 12 godina

ST je najveci krs koji moze da se pronadje u ponudi sportske opreme! Ne bog zna kakav kvalitet ali beskrajno ruzno! Medjutim od kad ga nosi Djokovic to je medj' Srbima ultimativna robna marka! On je napravio ugovor sa ST jer niko nije hteo da mu ponudi vise i to je jedini razlog. Nadal i Federer su mnogo vece zvezde od njega a Murray svakako pokriva mnogo vece trziste od Djokovica.

Nikada se ST nece niti moze uporediti po kvalitetu i dizajnu sa La Coste ili Fred Perry. Sto se patika tice, Nike i Adidas naravno bez premca.

U vremenima osamdesetih, ST i Fila, marke za dzibere!

Dane

pre 12 godina

ST je moj omiljeni brend vec dugi niz godina. Uvek bi radije odabrao da kupim Sergio nego Lacoste,Reebok,Nike... Generalno u Srbiji mislim da bi se vecina slozila samnom.

Role

pre 12 godina

Kako god okrenete ST sportska odeca koju nosi Novak je uzasno dizajnirana. Volim i ja retro dizajn ali ono nema veze sa retro dizajnom tacnije sa bilo cime. Moze novak jos deset godina da bude prvi ali dok ne porade da dizajnu svoje odece crno im se pise opet :)

Ssshhhhhh

pre 12 godina

A da ipak pisete o pudlici porodice Djokovic!? Uz duzno postovanje prema Noletu, njegovom talentu i upornosti, pocinje da smara svakodnevno pisanje o tome koliko zaradjuje, gde gradi buducu akademiju, u kojoj meri je unapredio brend ST i sl.

Dok se drugi portali bave razvodima na estradi, vi o Djokovicu i njegovim milionima. Svesna sam da je leto i mozda manjak tema (mada tako ne izgleda), ali odmorite i nas i porodicu Djokovic od stalnih pisanja na temu necega sto je vecini gradjana nazalost tako daleko...

Slobix

pre 12 godina

Ok, mislim da mi moramo shvatiti da 99% sveta prati tenis mnogo manje nego mi... Od mojih prijatelja i poznanika u inostranstvu, a ima ih 20ak niko od njih ne zna ni za Nadala, Federera, Đokovića a ako i znaju, negde su čuli njihova imena... Dok smo mi na nivou da znamo vrline i mane svih tenisera i teniserki bar iz prvih 20 na isti... Tako da, govoriti o Đokoviću kao zvezdi globalnih razmera jednostavno nema smisla. On je poznat u onom malom delu populacije koja prati tenis, a verovatno ga i jedan deo te populacije ne voli... Novaku hvala na svemu, ali njegovi dometi na žalost nisu toliko veliki koliko bi neki voleli da budu...

Pinturichio

pre 12 godina

Sergio Tacchini je vrhunski brend,vec vise vise od 20 godina kupujem njihove artikle i necu ih porediti sa smesnim najkom,ribokom koji su devedesetih toliko komercijalizovani da je to strasno. Nekada se cenio kvalitet,oni koji znaju setice se skoro zaboravljenih: Slazenger,Rucanor,Sergio dok ce se ostali i dalje daviti u mulju koji vec godinama ima primat na polju sportske odece!

smrda

pre 12 godina

loša mu je oprema totalno,na vimbldonu je bila ok samo zato što je bela.Ona majica sa australian open-a je katastrofalna,a i velika mu je bila za 2 broja,a tek ona crna oprema,užas...
Kapiram ga ako dobija dobru lovu za to što nosi,kao i što dobija,al nek mu naprave malo lepše majice...

zeks

pre 12 godina

''Nike je Nike''
Zorane, sve se danas pravi u Kini, tako da nema razlike u kvalitetu. Sam stil i dizajn je subjektivna stvar, mada ST po meni ima solidan dizajn i kvalitet, pogotovo Djokovic linija.
Pozdrav.

3MAJ

pre 12 godina

Imali bi jos bolju prodaju kada bi malo rasirili svoju mrezu. Pokusao sam proslog meseca da kupim nekoliko proizvoda iz Novakove kolekcije ali nisam nasao gde da to uradim uz povoljnu isporuku.

Mario Bros

pre 12 godina

Svi smo podložni marketingu do neke mere, ali ovaj Serđo Takinijev marketing me nije ni okrznuo. Skoro pa bi me blam bio da obučem to. Više volim mnoge druge stvarčice, što sportske što ležerne ali SC ne cenim ni malo kao brend. O kvalitetu nisam raspravljao, sao o ukusu.

igor

pre 12 godina

Ma ja nosim ono što mogu da priuštim,ne znam kako nekome može biti izbor robe po svojim da kažem idolima.Sad Nole nosi ST pa onda i ja da se slomim da kupim nešto iz kineske kolekcije

emanuelson

pre 12 godina

Istina je da je adidas favorizovao Mareja ... u tom trenutku Marej je nosio brend neke britanske firme i kad je presao na Adidas ponudjen mu je veci ugovor nego Novaku - a tad je Novak koliko me sjecanje sluzio bio Br3 a Marey br5 ... naravno da nisu u pitanju pare nego ponos, sad adidas neka ostvaruje prinos od Marejevih rezultata :P a i popularan je lik , pravi je brend ono, idol mladima , smijesno ...

cinik

pre 12 godina

MATEMATIKA:

U kini ima milijardu kineza. ako samo 1% kupi nešto takinijevo a novak dobije procenat...računajte - izmedju 10 i 100 miliona dolara

Milan Nis

pre 12 godina

Ovaj Ben Starner nemoze bas da se podici nekom inteligencijom,sa Noletom nema KOCKANJA sta god "odigrate" na njega,to je cist dobitak,pa i ja kao obican laik sam video,ne VEROVAO,nego video da je samo pitanje dana kada ce doci do br 1,a ne ljudi cija karijera i zivot zavisi od toga!

TheObradovic

pre 12 godina

Da li zbog Srdjana Djokovica,lose procene u kompaniji, pada vlade u Bangladesu ili invazije Marsovaca, ostaje cinjenica da je propust produzenja saradnje sa Novakom poslovni promasaj decenije kompanije "adidas".
Mozda ne samo decenije.
Realno.

Bogi

pre 12 godina

ST je apsolutno šmekerski brend, ali Nole još uvek nosi Adidas patike :D
Veliki sam ljubitelj Adidasa, ceo život nosim njihove patike, još od modela Universal, Wimbledon i Ivan Lendl, ali mi se ne sviđa to što su i oni sve manje šmekeri jer se sve više ponašaju kao Nike... ST he posh :)

zoran

pre 12 godina

"Nasa posla: "sve zahvaljujući sjajnim uspesima srpskog tenisera".
U zemlji gde je tenis do nedavno imao marginalni znacaj."
(Chombe, 28. jul 2011 12:09)

U čemu je problem, majstore? Ti izgleda nisi skapirao da je Novak Đoković zvezda GLOBALNIH razmera i zbog toga, kao i svi Srbi koji nisu shvatili da je svet postao jedno veliko selo, stvari gledaš kroz malograđansku, sitnosopstveničku, samoživu srpsku prizmu.
Alo, Chombe. Đoković je postao GRAĐANIN CELOG SVETA. A to što se nije odrekao svoje otadžbine i što na svakom mestu potencira ko je i odakle je, svakako treba da bude primer i za sve ostale USPEŠNE i POŠTENE Srbe. A Đokovićeve pare, svakako pošteno stečene, sa time nemaju nikakve veze...

ja

pre 12 godina

@Iz prve ruke
Pa naravno da će čovek da potpiše ugovor za koji misli da mu više odgovara. Sad se vidi da je bio u pravu, a on je to znao i tada. Treba raditi i biti samouveren, a ne lažno, ili gore-glupo skroman. Zašto tu vrstu skromnosti zahtevati i od drugih? Valjda svi mogu da procene sebe, a pogotovo ako potvrde vrednost, zašto ih napadati zbog toga? Meni je Srđan Đoković sasvim logičan, i pozdravljam ga ovom prilikom.
A pošto komentar poput ovog, "Iz prve ruke" viđam često, autoru preporučujem da ili promeni način razmišljanja, ili se reši viška zlobe, u oba slučaja će mu koristiti.

Pedja

pre 12 godina

Još kad bi snizili cene na tržištima kao što je naše (niska platežna moć) proizvodi bi im išli kao alva. Za sada su preskupi, barem za prosečnog stanovnika Srbije.

Gojko

pre 12 godina

Sve se to pravi u istim tvornicama .... Adidas do 12:00, od 12:00 do 18:00 Nike a poslije ST...

A sitnoj boraniji ostaje da se zanima sa robnim markama...

Moj komšija je sjeo u avion, zapucao u Kinu i napravio svoj robni brend... Otkida se od posla...

savri

pre 12 godina

@iz prve ruke
Tačno je da sa manjim firmama može da se postigne bolji dogovor ali takođe je i činjenica da su Noletovi idoli nosili Takinijevu opremu i da je Adidas više forsirao Mareja ne zato što su bili ubedjeni da će biti bolji od Novaka već isključivo zbog velikog britanskog tržišta koje ide uz Mareja. Kad se sagledaju sve te činjenice svako normalan bi potpisao sa Takinijem tako da glavni razlog nije Srđanova pohlepa već normalno logičko razmišljanje! A to što svaki svoj komentar potpisuješ sa "iz prve ruke" neće prikriti ljubomoru i zlobu koja je vidljiva u svakom tvom komentaru...

Zlatko Todorović

pre 12 godina

Pa sa većinom se slažem, ali ipak su Lacoste, puma i adidas bili dominantni u teniskom sportu, kasnije i wilson. Sergio Tacchini ne toliko, a nike ni blizu. E, marketing čini svoje, sada su se pozicije izmenile, ali je dobro da postoji i tu žestoka konkurencija, kao i na terenu, vidite i sami da su sada teniseri i teniserke, pored toga što su sportisti, oni su i manekeni, i ambasadori, i promoteri, tako da je sasvim razumljivo što se raznorazne modne, industrijske i poslovne kompanije prosto utrukuju ko će da ih privoli u svoje jato. Naravno, loše i dobre poslovne procene su sastavni deo svakog posla, ali to se dešava od kad je sveta. Pa zar nije i Merlin Monro na prvim audicijama odbijena, Elvis Prisli takođe, uz konstataciju da se vrati u šofere jer nije za pevače, pa ni Nikola Tesla nije uspeo da dobije stipendiju Matice Srpske i to dva puta. Ali kome je suđeno da bude na vrhu, on će biti na vrhu, to nam je pokazao i Novak Đoković. Pored svih problema koje je imao u toku svoje sportske karijere, mislim od juniorskih dana pa dok nije postao to što jeste. Stefan Mileković, takođe.

znanje-imanje

pre 12 godina

http://www.marketwatch.com/story/djokovic-dominance-boosts-sergio-tacchini-2011-07-27 je, kao što se vidi, pravi izvor a ne Novosti. Inače, neverovatna je činjenica da je ST i u Americi sve prodao i da nemaju dovoljno na zalihama! Svakako odlično, jer je i vlasnik firme ovako opisao ugovor: "There is a minimum income but no maximum, as this will depend on the results of Novak and development that we will succeed in the world." Nadam se da to znači da je Novak ušao u zonu povlašćenih, koji dobijaju puno kao pobednici ali na ugovore van terena još i više nego na nagrade. Iako od toga nemam ništa meni je uvek drago da nako odavde uzima neke velike pare tamo negde.

E sad samo kad bi to familiji bilo dovoljno, pa da se onda ipak malo odmaknu od spemenika majoru Gavriloviću... i da promene TSS ali ne tako da preuzmu TSS... i da u ispravnom maniru na kraju svake godine sami objave finansijsku reviziju Serbian Open a ne da magla oko ekološke kampanje izaziva mučninu... i da smanje sa 70 na 50% uzimanje od DK prihoda kako bi zaista mogle lakše da isplivaju nove generacije... i uopšte da ne budu stilski i emotivni kamen oko vrata najboljeg svetskog igrača... Kao što kaže poslovica starih Slovena: "kada imaš više desetina miliona dolara, i dobićeš još bar toliko, ponašaj se barem na izgled ležerno, čak graciozno, a ne kao da želiš sve - na duge staze mnogo je isplativije"

p.s. A nema nikakave idolatrije ili tradicije firme, to je nova kineska kompanija koja je otkupila logo. Druge su fabrike, dizajneri, modeli, materijali, sve - zadnje što je ostalo od starog ST je tužba njihove poslednje zvezde pre Novaka, takođe br.1 Martine Hingis koja ih je tužila jer je morala da nosi loše im patike, dobija žuljeve i gubi mečeve!

mARK

pre 12 godina

Još kad bi snizili cene na tržištima kao što je naše (niska platežna moć) proizvodi bi im išli kao alva. Za sada su preskupi, barem za prosečnog stanovnika Srbije.
(Pedja, 28. jul 2011 09:44)


Oni imaju svoje ciljno tržište.

savri

pre 12 godina

U principu ne obraćam mnogo pažnju na marku ali moram da priznam da u poslednje vreme rado kupujem Takinijeve stvari, sasvim slučajno od kada je Novak postao glavni promoter :-) Ja doduše nisam reper jer sam iz Srbije ali siguran sam da mnogi Noletovi obožavaoci prelaze na Takini samo zbog njega...

itavalg

pre 12 godina

Koji sam ja slepac, tek sam pre neki dan igrajući Virtua Tennis 4 (u Novakovom Takini autfitu naravno) provalio da Novak na majici ima dole levo srpsku trobojku u obliku srca, svaka čast kralju! Od sportista koje sam ja pratio mogu da se setim samo Sene da je uvek imao ili brazilsku zastavu ili boje brazilske zastave negde na sebi i znam da me je to tada oduševljavalo a sada je tu neki teniser koji je trenutno najbolji na svetu i on nosi boje moje zemlje, da li ja to sanjam? Nadam se da će ovaj san trajati što duže...

ST

pre 12 godina

Sergio je smekerski retro brand koji je odavno na trzistu.Secam se kao klinac pravili su i patike.U svom ormaru imam njihovu kosulju ,majicu i gornji deo trenerke koji sam kupio ovde kod nas u Srbiji sasvim slucajno za pristojne pare 15-20e po komadu..Ono sto im je najveca mana je sto nemaju razvijenu mrezu po Evropi a o nama da ne pricam.Zadnjih meseci vidim da su neke privatne prodavnice sportske opreme poceli da uvoze Sergio robu ali naravno sad pousavaju da enormno zarade koristici popularnost Novaka pa im sportske majice kostaju 50-60e.

boombar

pre 12 godina

Da se sada tatica malo ne kaje. Osecam da Spanac i Svajcarac dobijaju svako po 70 milion godisnje od Nike i Adidasa. Srpska pohlepa. Nije tata mogao da ceka.
(Zika, 28. jul 2011 09:36)

Pa od Adidasa dobijaju pare jedino ako nose njihove gaće i eventualno potkošulje, jer sve ostalo što se okom vidi je Američko. A 35 milki za gaće, mnogo je kume.
Osim ako nisi mislio na Verdasca i Wawrinku :-))
Idemo dalje.

zoran

pre 12 godina

@ Slobix, 28. jul 2011 18:45

Majstore, tvoji poznanici u inostranstvu verovatno nisu čili ni za Baraka Obamu, Šumahera ili Rolingstone, recimo. Vreme je da razmisliš sa kime se družiš (poznaješ)...

Zlatko Todorović

pre 12 godina

Malo ne razumem ove komentare "sad svi zbog Noleta kupuju St"? U čemu je problem? Loš kvalitet? Loš izbor materijala? Loš dizajn? Pa naravno da se o ukusima ne raspravlja, u kvalitet i materijale ne sumnjam, bar su u rangu Nike-a i ostalih velikih kuća, pa sve te firme imaju proizvodnju u Kini, kako mislite da sakriju sastav materijala? A sada neka mi neko objasni koja robna marka, uspešna robna marka, može da zahvali samo svom kvalitetu, a ne reklami i marketingu? Coca-Cola? Pepsi? Microsoft? Mecedes? BMW? Koja? Sve sama reklama, naravno potreban je i kvalitet. Pa i kokoška udara na marketing kad snese jaje. A plus je i ono da 100 puta ponovljena laž, postaje istina, pa se, putem reklama probiju i marke koje to kvalitetom nikako nisu zaslužile.