Novi udar na berze u martu?

Sosiete Ženeral banka upozorila je klijente da sledeće dve godine sledi “ekonomski kolaps” i razradila strategiju investiranja kako bi se izbegli veliki gubici.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

10:10

Default images

U izveštaju pod nazivom “Najgori mogući scenario” bankarski tim objavio je da je prošle godine u najrazvijenijim zemljama došlo do velikog transfera iz privatnog u javni sektor, što je izazvalo mnoge nove probleme.

Analitičari francuske banke upozoravaju da je u tim zemljama sveukupni dug, javni ili privatni, kao deo vrednosti BDP-a, naglo uvećan i da će za njegovo rasterećenje biti potrebne godine.

“Niko ne može sa sigurnošću reći da li je globalni ekonomski kolaps izbjegnut”, stoji u njihovomu izveštaju. Međutim, naglašavaju kako nije reč o prognozi, već o istraživanju opasnosti.

Prema njihovim predviđanjima, dolar će i dalje gubiti na vrednosti, a akcije će u martu sledeće godine ponovo doživjeti velika iskušenja.

Bolje prognoze nemaju ni za sektor nekretnina, dok bi se cene nafte ponovo mogle naći ispod 50 dolara. Sosiete Ženeral savjtovao je prodaju dolara i akcija iz tehnološkog, automobilskog i turističkog sektora

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: