Svet 0

30.04.2024.

22:40

Tramp: "On je kriv..."

Kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp ponovio je kritike na račun izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Izvor: Tanjug

Tramp: "On je kriv..."
Tanjug/Curtis Means/Pool Photo via AP

Podeli:

On je ocenio da Netanjahu nije smeo da dozvoli da dođe do napada palestinske militantne grupe Hamas na jug Izraela 7. oktobra.

Naveo je da su kritike na račun Netanijahua ''s pravom upućene'', prenosi Politiko. ''Oni imaju najsofisticiraniju opremu. Imali su sve što je potrebno da zaustave napad.

Mnogo je ljudi znalo za to, na hiljade njih, ali Izrael nije znao. Mislim da je Netanijahu za to veoma kriv'', rekao je Tramp. Bivši američki predsednik kritičan je prema izraelskom lideru još od početka rata Hamasa i Izraela, iako ga je, za vreme svog predsedničkog mandata, smatrao lojalnim braniocem Izraela.

Tramp je istakao da Izrael gubi ''PR rat'', pošto se na društvenim mrežama može videti sadržaj koji pokzauje kako izraelska vojska razara Pojas Gaze.

Dodao je da je Izrael trebalo da učestvuje u ubistvu iranskog generala Kasema Sulejmanija 2020, pre nego što je odustao ''u poslednjem trenutku''.

''Imao sam loše iskustvo s Bibijem. To je nešto što nikad nisam zaboravio'', rekao je Tramp.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: