Svet 0

30.04.2024.

21:28

Odštetni zahtev protiv PacifiCorpa težak neverovatnih 30 milijardi dolara

U nastavku pravne bitke protiv kompanije PacifiCorp zahteva se da kompanija isplati odštetu u visini od 30 milijardi dolara žrtavama požara koji je izbio na Dan rada 2020. u državi Oregon.

Izvor: Tanjug

Odštetni zahtev protiv PacifiCorpa težak neverovatnih 30 milijardi dolara
Depositphotos, geniuslady

Podeli:

Ta kompanija je deo korporacija Berkshire Hathaway Inc.

Iako je iznos odštete koji se traži u danas podnetom izmenjenom tužbenom zahtevu otprilike dva i po puta veći od vrednosti kompanije, novi zahtev je i mnogo veći od odštete koja je određena na osnovu dosad rešenih odštetnih zahteva, prenosi agencija Blumberg.

Rastuće odštetne obaveze kompanije PacifiCorp navele su Vorena Bafeta, predsednika korporacije Berkshire da u svom godišnjem pismu investitorima izda upozorenje da su "požari pretvorili komunalna preduzeća na zapadu SAD u rizična ulaganja". On je podsetio da su komunalne kompanije u Kaliforniji, Koloradu, Havajima i Teksasu takođe suočene sa odštetnim zahtevima vrednim više milijardi dolara zbog posledica požara.

Porota je već 2023. godine utvrdila odgovornost kompanije PacifiCorp za posledice požara, ali žrtve moraju da prođu kroz odvojena suđenja kako bi se utvrdila individualna šteta.

Novom tužbom podnetom državnom sudu u Portlandu formalno se dodaje još 1.000 oštećenih u masovnoj tužbi zbog uništenja u požarima oko 2.500 objekata u zapadnom delu države Oregon.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

12 h

Podeli: