Aktuelno 44

30.04.2024.

20:48

Bivša teniserka o nasilju nad ženama: "Muškarci su problem" FOTO

Proslavljena teniserka Jelena Dokić ponovo je na društvenim mrežama otvorila Pandorinu kutiju, te se osvrnula i na probleme sa kojima se i ona suočavala.

Izvor: B92

Bivša teniserka o nasilju nad ženama: "Muškarci su problem" FOTO
EPA-EFE/MORGAN HANCOCK AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Podeli:

Naime, Jelena se po ko zna koji put oglasila na Instagramu, povodom nasilja nad ženama u Australiji.

"Jedino pitanje je da li se nešto promenilo za 20 godina? Toliko sam ljuta, tužna i razočarana strahom, nasiljem, zlostavljanjem i ubistvima koje žene i devojke moraju da trpe od ruku muškaraca.

Ove slike su od pre 20 godina.

Svet se smejao mom uznemirujuće agresivnom i pijanom ocu. Bio je materijal za naslov. Ali niko nije brinuo da dvoje maloletne dece ide kući sa tom osobom. Ovde sam imala 16, a brat 8 godina. I još gore niko nije prozvao ovo uznemirujuće, agresivno i zabrinjavajuće ponašanje. Svi su se samo smejali. Dok su me iza kulisa tukli, šutirali i udarali i govorili da ću biti ubijena. Leva slika je svima bila smešna, a za slike sa desne strane nikoga nije bilo briga. Niko nije prozvao ovo zabrinjavajuće ponašanje. Ja sam jedna od srećnika koja se izvukla, ali mnoge nisu. Ako ih ne ubije nasilje koje su počinili muškarci onda imaju ozbiljne traume i posledice po mentalno zdravlje i žive u strahu i toliko ih je silovano ili fizički i emocionalno uplašeno za ceo život.

Da li bi danas bilo drugačije?

Jedna žena je ubijena svaka 4 dana, toliko tišine još uvek oko toga koliko žene pate, muškarci ćute, a žene žive u strahu više nego ikada. Nisam sigurna da se išta promenilo.

I to je strašan deo.

Ovo je muško pitanje, a ne žensko pitanje i dok muškarci ne počnu da prozivaju i stoje uz žene i ne ćute nažalost ništa se neće promeniti.

Dosta je bilo. Nema opravdanja za nasilje prema ženama.

Počnite da ga prozivate, ne stideći se da vodite teške razgovore. Muškarci su problem, a trebaju da budu rešenje.

Samo na sekundu obrni situaciju i razmisli kako bi se ti osećao da je to tvoja ćerka, sestra ili majka.

Ovo je 2024. i pričajmo o tome. Hoćemo li i dalje da radimo isto za 20 godina?

Nadam se da nećemo, ali nisam sigurna".

Podeli:

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: