Svet

Četvrtak, 25.06.2015.

17:59

Taksisti besni na Uber, evo posledica

Francuski taksisti danas su organizovali štrajk posle višenedeljnih povremeno i nasilnih sporenja oko usluge Ubera.

Izvor: B92, Beta

Default images
Foto: Beta/AP

Štrajk taksista izazvao je probleme u saobraćaju, a putnici koji su krenmuli ka aerodromima su pešačili kraj puteva s prtljagom.

Policija je suzavcem rasterala štrajkače s glavnog ulaza u Pariz.
Foto: Beta/AP
Uprkos više sudskih odluka protiv Ubera koji aplikacijom za smart telefone omogućava jeftin prevoz, ta američka kompanija navodi da ima 400.000 klijenata mesečno u Francuskoj.
Foto: Beta/AP
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Kaznev rekao je da je naredio hitnu zabranu te usluge u pariskom regionu i pozvao da se okonča nasilje protiv vozača koji koriste Uber.
Foto: Beta/AP
Među putnicima koji su imali probleme da stignu do aerodroma bila je američka pevačica i glumica Kortni Lav Kobejn koja je slala i tvitove o svojim nedaćama.
Foto: Beta/AP
"Napali su naš auto i drže vozača kao taoca. Udaraju auto metalnim šipkama. Ovo je Francuska? Bezbednija sam u Bagdadu", napisala je ona.
Foto: Beta/AP
Uberova aplikacija omogućava putnicima da preko mobilnog telefona nađu vozača kome bi platili trošak prevoza što je znatno jeftinije od taksija. Jedna od skupljih Uberovih usluga je i dalje legalna, ali je ipak izvor nezadovoljstva francuskih taksista koji plaćaju desetine hiljada evra za dozvolu, a uz to ih kritikuju mušterije da se opiru promenama poput plaćanja kreditnim karticama i navođenja geolokacijama.

Taksisti se žale da usluge Ubera predstavljaju nepravednu konkurenciju, a proteklih nedelja skoro 100 vozača s uslugama Ubera je napadnuto, čak i kada su prevozili putnike.

Jedan nezadovoljni korisnik taksija je dobio i udarac u glavu pošto je pohvalio Uber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: