Brnabić i Skot: Smanjenje duga privuklo pažnju

Premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD Kajl Skot saglasili su se da je 2018. ključna godina za napredak Srbije na putu ka EU.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

15:42

Brnabić i Skot: Smanjenje duga privuklo pažnju
(Foto: Thinkstock)

Kako je rečeno, treba unaprediti regionalnu saradnju i očuvati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu

Brnabić i Skot su ocenili da su uspešno sprovedene ekonomske reforme i smanjenje javnog duga Srbije privukli pažnju međunarodne javnosti i naglasili značaj nastavka ekonomskih reformi u 2018. za razvoj srpske privrede i otvaranje novih radnih mesta, saopštila je Vlada Srbije.

Skot je ocenio da američki programi pomoći i Američka privredna komora u Srbiji igraju važnu ulogu, naročito u oblastima unapređenja poslovne i regulatorne klime i dodao da dosadašnje investicije SAD iznose oko četiri milijarde dolara, a da u Srbiji posluje oko 100 američkih kompanija koje zapošljavaju više od 17.000 ljudi.

Brnabić i Skot su se saglasili da bi 2018. godina mogla da bude ključna za napredak Srbije ka EU i unapređenju međunarodnih i regionalnih trgovinskih odnosa, navodi se u saopštenju i dodaje da su povodom odnosa u regionu naglasili važnost unapređenja regionalne saradnje i očuvanja mira i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: