Ponovo kopaju stajališta - lepša i koštaju 1.800 €

Tek renoviranu Ulicu Mije Kovačevića, odnosno asfalt oko šest stajališta na njoj, putari su pre dva dana ponovo raskopali.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.08.2017.

16:17

Ponovo kopaju stajališta - lepša i koštaju 1.800 €
(Foto: Thinkstock)

I dok građani nezadovoljno gunđaju kako se uludo troše pare i nije im jasno kako je izvođač radova toliko omašio u "čitanju" projekta, iz Sekretarijata za investicije, koji je zadužen za rekonstrukciju, stiže jasan odgovor - ponovo se kopa zbog estetike!

Radnici firme MBA "Ratko Mitrović", koja je zadužena za sanaciju Mije Kovačevića i Ruzveltove, u sredu su prekopali asfalt oko stajališta, duž renovirane ulice od Bogoslovije do Novog groblja. Beograđani su, da bi ušli u autobuse, prelazili preko izrovanog asfalta čudeći se kako je moguće da se tek sanirana ulica ponovo raskopava.

A onda su dva izrovana stajališta kod Novog groblja juče "popunjena" granitnim pločama, pišu Večernje novosti.

Iz Sekretarijata za investicije, koji je zadužen za rekonstrukciju Mije Kovačevića, Ruzveltove, Slavije i Bulevara oslobođenja, priznaju da prvobitnim projektom nije bilo predviđeno postavljanje granitnih kocaka oko stanica javnog prevoza.

"Pri obilasku sanirane saobraćajnice, glavni gradski urbanista Milutin Folić dao je preporuku da se oko stajališta postave granitne kocke kako bi se razbila monolitnost", ističe Luka Petrović, sekretar za investicije.

Postavljanjem granita stanice će biti naznačene, jednoličnost će nestati, a ulica će biti lepša.

Predlog glavnog urbaniste prihvatili su projektanti, a nadzorni organi se saglasili. Ova izmena građane će koštati 300 evra po stajalištu.

"Cena radova oko postavljanja granitnih ploča neznatno je skuplja, 200-300 evra po stajalištu. To odstupanje od 1.000 i nešto evra malo je u odnosu na 15 miliona evra celokupne investicije", navodi Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: