"Nikome otkaz zbog poligrafa, Šabić se time bavi"

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da bi moglo da se reaguje u slučaju poligrafskog ispitivanja u Perutnini Ptuj samo ako bi neko zbog toga dobio otkaz

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

14:33

Foto: Gettyimages

Komentarišući poligrafsko ispitivanje zaposlenih u fabrici "Perutnini Ptuj Topiko" iz Bačke Topole, Vulin je naveo da je Inspekcija rada proverila i da niko nije dobio otkaz zbog poligrafa, kao i da će inspekcija reagovati ukoliko neko od radnika zbog poligrafa ostane bez posla.

Radnici su se, kako je objasnio, saglasili da budu poligrafski testirani, ali, dodao je, poligraf nije nikakav dokaz.

"Mogli bismo da postupamo jedino ako bi na osnovu rezulatata poligrafa neko izgubio posao, jer to po našem zakonu nije nikakav dokaz, da neko bude kažnjen zbog pristanka na poligraf", objasnio je Vulin.

On je dodao da to spada u domen zaštite informacija o ličnosti, te da se problemom pribavljanja informacija koje nisu dobijene na zakonit način bavi Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a da je Inspekcija rada obavila ono što je bilo do nje.

Poverenik je nedavno uputio upozorenje privrednom društvu "Perutnina Ptuj-Topiko", iz Bačke Topole, zbog nedozvoljene obrade podataka o ličnosti prilikom poligrafskog ispitivanja 17 zaposlenih.

Kompanija "Perutnina Ptuj Topiko" iz Bačke Topole saopštila je posle tog upozorenja da je poligrafsko ispitivanje jednog broja radnika sprovela u cilju otkrivanja kradljivaca mesa i zaštite potroššača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: