Rusi 2 meseca pre roka: Kreću teretnjaci

Deonica železničke pruge Mala Krsna – Velika Plana na Koridoru 10 otvorena je za teretni saobraćaj, saopštilo je rusko preduzeće RŽD Internešnel.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2016.

10:03

Rusi 2 meseca pre roka: Kreću teretnjaci
Foto: Tanjug

Rekonstrukcija pruge počela je 12. oktobra 2015. godine, a radovi za teretni saobraćaj su završeni dva meseca pre roka.

To će, kako je ocenilo preduzeće RŽD Internešnel, omogućiti će da se rastereti pravac Velika Plana – Mladenovac – Beograd i da se preusmeri prevoz tereta prugom Beograd – Bar, koja je privremeno zatvorena zbog klizišta.

Plan je da preostali radovi, koji obuhvataju izgradnju odvodnih kanala, asfaltiranje kolovoza na putnim prelazima, ugradnju gumenih panela, ugradnju saobraćajnih znakova, sistema signalizacije i telekomunikacije, budu završeni do kraja aprila, kada će pruga Mala Krsna – Velika Plana biti otvorena za sav železnički saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: