Atrakcija u BG: Pešačka pasarela kao tobogan FOTO

Vijugava pešačka pasarela koja bi do kraja 2016. trebalo da spoji Kalemegdan i pristanište, ponajviše podseća na neku od ludih zanimacija iz akva-parkova

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.03.2016.

10:18

Atrakcija u BG: Pešačka pasarela kao tobogan FOTO
Buduæi izgled mosta

Vijugava pešačka pasarela koja će spojiti Kalemegdan i Savsko pristanište počeće da se gradi u junu 2016. godine, a njena izgradnja koštaće oko milion evra, pišu Večernje novosti.

Direkcija za građevinsko zemljište raspisaće tender za izvođača radova u maju, a prema planu, završetak se očekuje do kraja ove godine.

“Pre tri dana Grad Beograd sklopio je ugovor sa CIP-om koji nam je donirao projekat pešačke pasarele. Sa usvajanjem Plana generalne regulacije, stekli su se uslovi da u narednih mesec dana dobijemo i lokacijske uslove kako bi se raspisao tender za izvođače radova” za "Novosti" priča Milutin Folić, glavni gradski arhitekta.
Foto: Grad Beograd
Pasarela, koja pomalo liči na tobogan u akva-parku, sastoji se iz tri dela - mosta koji povezuje Kalemegdan i parking na "Beton hali", vijugave rampe za silazak na Savsko šetalište i skulpture u kojoj se nalazi lift.

“Radi se o objektu koji je umetničko delo, a ujedno i izuzetno koristan most koji povezuje važne pešačke koridore”, naglašava glavni gradski urbanista, koji je uveren da će pasarela već od sledeće godine postati jedna od atrakcija prestonice i nezaobilazno mesto za turiste.

Projekat britanskog vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića, obogatio je tim inženjera CIP i arhitekta Branislav Mitrović. U odnosu na prvobitnu zamisao, drugačija je veza pasarele i parkinga kod "Beton hale".
Foto: Grad Beograd
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: