Energetika i investicije otvaraju Novosadski sajam

Sajamska manifestacija "Međunarodni dani energetike i investicija", koji će biti održani 10. i 11. marta, otvoriće novu sajamsku sezonu na Novosadskom sajmu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2016.

13:32

Energetika i investicije otvaraju Novosadski sajam
Foto: Thinkstock

Ova manifestacija će imati više od 30 stručnih skupova i okupiće više od 2.000 učesnika, najavio je danas generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Na konferenciji za novinare, Cvetković je rekao da će ta sajamska priredba okupiti veliki broj eksperata iz oblasti energetike, koji će učestvovati na Regionalnoj konferenciji "Energetske perspektive i izazovi", koja je na programu 11. marta i čiji je organizator "Kolor pres grupa" Roberta Čobana.

Cvetković je najavio da će toj regionalnoj konferenciji prisustvovati predstavnici Vlade Srbije, čelni ljudi najvećih preduzeća iz oblasti energetike, predstavnici delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasada Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.

Govoreći o ovogodišnjoj sajamskoj sezoni, Cvetković je rekao da će u 2016. godini na Novosadskom sajmu biti održano 15 sajamskih manifestacija u 11 termina i da su uvedene i neke nove priredbe kao što je "Fishing šou" koji je na programu krajem marta.

"Jedan od razloga zbog kog smo odlučili da "Međunarodni dani energetike i investicija" budu premešteni iz jesenjeg u prolećni period je i Međunarodni dan energetske efikasnosti", rekao je Cvetković.

On je dodao da će u saradnji sa fakultetom tehničkih nauka u okviru te samaske manifestacije biti održana i izložba građevinarstva.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada Marijana Dukić - Mijatović je rekla da je Novi Sad u prethodnom periodu značajnu pažnju posvetio energetici, da je krajem prošle godine usvojena Strategija održivog razvoja Grada za narednih pet godina, u koju su uvrštena 163 projekta od kojih je veliki broj vezan za energetsku efikasnost, unapređenje energetike, i zelenu energiju.

"U fokusu prezentacije Grada Novog Sada na ovoj sajamskoj manifestaciji biće slobodne lokacije za investitore s akcentom na proširenje radih zona, odnosno na uređenje radne zone 'Sever 4'. Novi Sad aktivno radi na tome da bude dobar domaćin i stranim i domaćim ulagačima o čemu svedoči i činjenica da smo uz podršku Vlade Srbije, uspeli da u Novi Sad dovedemo dva giganta iz oblasti autoindustrije, 'Lear' i 'Delphi', uprkos žestokoj konkurenciji", rekla je Dukić - Mijatović.

Ona je naglasila da je dolaskom tih kompanija Novi Sad fiksiran na globalnoj investicionoj mapi kao mesto pogodno i sigurno za investiciona ulaganja.

"Grad Novi Sad će na Međunarodnim danima energetike i investicija“ predstaviti projekte vezane za komunalnu oblast, kao što su centralni gradski prečistač i uspostavljanje regionalnog sistema upravljanja otpadom", najavila je Dukić - Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: