Mataj: Budite frilenseri, isplati se

Bivši savetnik albanskog premijera Endri Mataj izjavio je da mladi moraju da ulažu u sopstveno obrazovanje kako bi došli do posla.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

18:39

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

On im je predložio da se oprobaju i u radu na daljinu, kao frilenseri, pa i samostalni preduzetnici.

Mataj je, u izjavi Tanjugu, rekao da je najvažnije za sve da nađu specifične oblasti u kojima mogu da zarađuju i u svojim mestima, a jedan od načina je rad na daljinu.

"U IT sektoru, primera radi, širom sveta ljudi rade na daljinu", rekao je on na marginama Samita 100 mladih lidera Jugoistočne Evrope koji se održava danas u Beogradu.

Mataj je istakao i značaj mobilnih telefona i pametnih tehnologija, interneta, jer to omogućava ljudima da pružaju sve više.

"Sada se sve digitalne sprave konektuju na internet, što je oblast koja će imati potrebe za novim analitičarima, stručnjacima", rekao je Mataj koji je i suosnivač Startap Grinda.

On je mladima poručio da je jedan od načina da dobiju posao i da udju u preduzetništvo.

"Preduzetništvo mora da se razvija, a mladi i male kompanije mogu da se razvijaju i da komercijalizuju proizvode počev od ideje. mogli bi da nadju investitore. Svakako je vrlo važno da se menja njihov mentalitet i da razumeju šta je potrebno da budu preduzetnici, a onda i da im se pomogne da nadju partnere", rekao je on.

Kako je kazao, i sam je trenutno angažovan na projektu čiji je cilj da se povežu preduzetnici širom sveta.

"To radimo tako što organizujemo mesečne susrete gde pozivamo uspešne privrednike da podele svoje priče, koje mogu mlade preduzetnike da obrazuju i inspirišu", naveo je Mataj.

Takvi susreti, kako je najavio, od decembra počinju i u Beogradu, a mladi će imati priliku da se povežu, kao i da uče na iskustvima vodećih srpskih privrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: