Slovenci: Šteta ako nam izmakne "Telekom"

Telekom Slovenije objavio je da je pozvan da učestvuje u drugom krugu privatizacije Telekoma Srbija, prenose regionalni mediji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

13:15

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Direktor slovenačkog nacionalnog operatera Rudolf Skobe rekao je da je velika verovatnoća da će predati i obavezujuću ponudu.

"Pozvani smo u drugi krug privatizacije Telekoma Srbije kao jedan od potencijalnih kupaca i bilo bi šteta da ispustimo tu priliku", rekao je Skobe i dodao da je potrebno biti aktivan u tom postupku, o čemu će se uprava dogovoriti s državom kao većinskim vlasnikom.

"Verovatno bi u to ušli sa nekim privatnim partnerom i pokušali da izvedu regionalnu konsolidaciju, ovo je jedna od poslednjih prilika za takve akcije", rekao je Skobe.

Dodao je da će verovatno u roku od dve nedelje preuzeti dokumentaciju po konkursu za vlasnika Telekoma Srbije i da će verovatno predati i obavezujuću ponudu, ali samo ako ih u tome podrži i država kao većinski vlasnik.

Slovenački mediji kao mogućeg partnera Telekoma Slovenije u kupovini Telekoma Srbija pominju Telekom Austrije, ukoliko taj operater odlući da dokapitalizuje slovenačkog operatera.

Telekom Slovenije i sam se nalazi na listi 15 slovenačkih državnih firmi predviđenih za privatizaciju, ali je novi pokušaj prodaje strateškom partneru propao početkom ovog meseca kad je od kupovine odustao britanski fond Kinven, koji je kao razloge naveo nestimulativnu poslovnu okolinu Slovenije, ali i političke otpore koji su se pojavljivali tokom postupka prodaje.

Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da cilj da u se prvoj polovini novembra otvore obavezujuće ponude za privatizaciju Telekoma da bi se, ukoliko sve bude u redu, ugovor potpisao do kraja godine.

Ljajić je više puta istakao da se Telekom neće prodavati po svaku cenu.

U drugoj fazi, koja je trenutno aktuelna, oni koji uđu u uži izbor moći će da otkupe dokumentaciju. Od investitora se traže sigurne garancije kao što je zadovoljavajući izvoz i investicioni program, jer je cilj razvoj te kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: