Radison blu - 76. hotel u Beogradu

U Beogradu je otvoren hotel Radison blu - Stari mlin, deo "Karlson Rezidor" grupacije. Izgradnja hotela sa 236 soba koštala je 55 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2014.

10:46

Default images

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je prilikom otvaranja istakao i da je Beograd jedan od retkih gradova koji je imao rast broja turista u poređenju sa prošlom godinom od 14 odsto.

"Očigledno kao grad postajemo sve atraktivniji za turiste. Dobro je da hotelski kapaciteti prate taj rast", naglasio je on ukazujući da je Radison blu - Stari mlin 76. hotel u Beogradu. Prema rečima gradonačelnika, investitori ne samo da su napravili prelepo zdanje već su promenili i izgled ovog dela grada, koji će biti komplementaran Beogradu na vodi, projektu koji je predstavio austrijskim privrednicima.

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je Tanjugu da je hotel Radison blu - Stari mlin najnovija investicija iz Austrije koja doprinosi razvoju individualnog i kongresnog turizma u Beogradu, oblasti koja ima najveći potencijal u ovom gradu, ali i ukupno gledano u Srbiji.

Ovo je, kako je konstatovao, samo početak jednog većeg razvojnog projekta Beograda, dodajući da je ponosan što Austrija doprinosi velikom projektu, kao što je Beograd na vodi.

Predstavnik Privredne komore Austrije u Beogradu Andreas Hajdentaler kazao je Tanjugu da dve zemlje imaju odlične ekonomske odnose, da je Austrija najveći investitor u Srbiji sa oko 2,9 milijardi evra, i 450 firmi, a da je ovaj hotel dodatna investicija vredna 55 miliona evra.
Foto: Tanjug
Prema rečima Hajdentalera, trgovinski odnosi između dve zemlje su u usponu i u prva tri kvartala Austrija je u Srbiju izvezla robu u vrednosti od 365 miliona evra, a srpski izvoz dostigao je 255 miliona evra, što je rast od 12 odsto.

Austrijske firme, prema njegovim rečima, veoma su zainteresovane za Srbiju. "Mislim da ćemo i u idućoj godini imati dobre vesti", podvukao je Hajdentaler.
Foto: Tanjug
Novi hotel Radison blu - Stari mlin, kako su predstavili menadžeri "Soravija grupacije" iz Beča, koja je realizovala projekat, Klemens Šranc i Bernhard Ebner, ima 236 soba.

"Soravija grupacija", kako su ukazali, završila je do sada 492 projekta, a ima još 78 onih koji su u toku.
Foto: Radison blue hotel
U Srbiji ova grupacija je aktivna od 2008. godine i uspela je sa predviđenim budžetom od 55 miliona evra da završi hotel, koristeći ostatke Starog mlina u Bulevaru vojvode Mišića.

Oni su se posebno zahvalili gradskim i republičkim vlastima na podršci, ističući da bez nje u Beogradu ne bi bilo realizovano ovakvo zdanje.
Foto: Radison blue hotel
Direktor hotela Toma Svica objasnio je da je ovaj hotel deo "Karlson Rezidor" grupacije, koja ima 1.352 hotela u 108 država sveta.

On je, povodom otvaranja hotela, koji sutra počinje zvanično da radi, predao prvi ključ jedne sobe gradonačelniku Malom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: