"Privatni sektor je vaša budućnost"

Vlada Srbije će nastaviti reforme i sledeće godine očekuje se rast bruto domaćeg proizvoda, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2014.

13:50

Default images

On je na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji rekao da je pred Vladom mnogo posla koji se tiču poboljšanja investicionog ambijenta, reformi u katastru, poreskom sistemu i sistemu taksi.

"Ono čemu ćemo se posvetiti 2015, 2016. i 2017. godine biće rast privrede, industrije i poljoprivrede, ali i uticaju na građane da shvate da je budućnost u privatnom sektoru, a ne u uhlebljenju u javni sektor", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, zahvaljujući reformama krajem 2016. i početkom 2017. trebalo da bude preokrenut trend javnog duga, odnosno da on počne da se smanjuje.

Vučić je kazao i da će Vlada sledeće godine morati da se posveti lokalnim samoupravama koji imaju velke deficite budžeta.
Foto: Tanjug
Predsednik Vlade naveo je primer da je grad Beograd imao deficit budžeta od 20 odsto, a da će krajem ove godine biti smanjen na 10 odsto, a sledeće godine na 6,5 odsto, ali da ni to nije za pohvalu.

"Nadam se da su se promenila vremena u kojima smo se zaduživali a nismo razmišljali kako to da se vrati", rekao je Vučić. Nakon govora premijera, za govornicu je izašla predstavnica Američke privredne komore koja se onesvetila dok je predstavljala rezultate ankete o uspehu reformi vlade. Nakon ukazane pomoć, ona je dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: