Delta gradi distributivni centar

Kompanija Delta holding počela je u Staroj Pazovi izgradnju distributivnog centra za hranu i robu široke potrošnje, u šta će biti uloženo 10,2 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

13:33

Default images

Kamen-temeljac postavili su predsednik Delta holdinga, Miroslav Mišković i predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Izvršni potpredsednik Delta holdinga za operativne poslove Dejan Jeremić kazao je novinarima da će operativni centar biti završen krajem januara 2015. i da će u njemu biti zaposleno 400 mladih ljudi.

Iz tog distributivnog centra svakodnevno će se otpremati roba za 15.000 kupaca širom Srbije, među kojima su i trgovinski lanci Delez i Idea.

Centar na parceli od 10 hektara u prvoj fazi biće površine od oko 20.000 kvadratiih metara, a 2015. bi mogla da počne izgradnja druge faze sa još 14.500 kvadratnih metara skladišta.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo što domaća kompanija ulaže u tu opštinu gde je veliki broj stranih investitora.

On je kazao da je industrijska zona, površine 300 hektara, u kojoj će biti Deltin distributivni centar, namenjena za distributivne i logističke centre i tu će biti i Delezov centar, a najesen izgradnju će početi i austrijska kompanija Ajmaks.

Radinović je istakao da su osnove uspeha Stare Pazove to što brzo izdaje građevinske dozvole - u roku od 30 dana, i to što su u blizini dva auto-puta: Beograd-Subotica i Beograd-Zagreb.

Novi distributivni centar koji je investicija kompanije Delta rilstejt, postaće deo Delta transportnog sistema, kompanije koja se u okviru Delta holdinga bavi pružanjem logističko-transportnih usluga.

Deltin centar će imati 26.000 paletnih mesta i moći da dnevno distribuira više od 3.000 paleta robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: