Pajtić: Zakon o radu nije reformski

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da će njegova partija u konsultacijama sa sindikatima podneti amandmane na izmene Zakona o radu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 13.07.2014.

16:05

Default images

Kako je rekao, oni smatraju da taj predlog Vlade nije reformski i da neće povećati zaposlenost.

"Zakon o radu nije reformski, on neće dovesti do povećanja brolja zaposlenih - kako tvrdi gospodin (premijer Srbije Aleksandar) Vučić, već suprotno: omogućiće otpuštanje velikog broja ljudi", ukazao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pajtić je rekao da će izmena togh zakona omogućiti smanjenje plata svih zaposlenih za 20 i više odsto, da će suštinski biti ukinut minuli rad, i da će doneti "necivilizacijsku meru otpuštanja trudnica, porodilja i osoba sa invaliditetom".

"Svako kome bude smanjena zarada, biće to zbog Vučićevog Zakona o radu, ko izgubi radno mesto biće to zbog tog zakona, svaka otpuštena porodilja, trudnica ili osoba sa invaliditetom biće otpuštena zbog Vučićevog Zakona o radu", nabrojao je predsednik DS.

Upitan o ostavci ministra finansija Srbije Lazara Krstića, Pajtić je rekao da je to "farsa" i deo "političkog teatra koji gledamo dve i po godine".

"Ideja je da se istakne kako je Zakon (o radu) mogao biti još gori i još drastičniji, ali je plemeniti Vučić odoleo pritiscima. Cela ideja je da se (Zakon) predstavi kao manje zlo, iako je najveće zlo", ocenio je Pajtić.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) je danas jednoglasno podržalo Vladine izmene Zakona o radu, izjavila je članica redsedništva SNS Maja Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: