Administratori mreža sve traženiji

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2014.

16:48

Default images

Broj oglasa u kojima se traži poznavanje Linuks operativnog sistema objavljenih na portalima poslovi.infostud.com i www.poslovi.rs porastao je za jednu osminu. Koliko su ovi strucnjaci traženi danas na tržištu pokazuju i podaci da su administratori mreža na listama najtraženijih IT veština za 2014. godinu "skočili" za čak pet mesta u odnosu na prethodnu godinu.

Prema rezultatima istraživanja koje svake godine sprovodi portal Computerworld.com, skoro trećina ispitanih kompanija navela je da planira u 2014. da zaposli administratora mreža, dok je u 2013. ovakve planove imala petina kompanija.

Administratori mreža su takode ušli i u šest najplaćenijih IT industrija, prema istraživanju ovog portala. Njihova prosecna godišnja zarada u Americi je procenjena na 73.000 dolara.

Za Linuks strucnjake i sve one koji žele da rade kao administratori mreža značajan je podatak da je i u Srbiji otvoren prvi ovlašćeni Linuks trening centar (Linux Profešional Institute - LPI).

Ovaj trening centar otvoren je na ITAcademy koja posluje u okviru kompanije LINK group u Beogradu. Na departmanu za administraciju na ITAcademy se školuju strucnjaci i za Majkrosoft i Linuks administraciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: