GSP-u tek pola budžetskih para

Beograd za JKP GSP "Beograd" izdvaja do 6,5 milijardi dinara godišnje od ukupno 13 milijardi dinara koliko se iz budžeta izdavaja za javni gradski prevoz.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

12:29

Default images

To je saopštila organizacija sindikata GSP Beograd, navodeći da ostatak koriste privatni prevoznici, kao i Direkcija za javni prevoz.

"Zbog objektivnog informisanja javnosti želimo da se davanja iz budžeta precizno prenose u javnosti kako se ne bi stekla pogrešna slika da je GSP Beograd korisnik 20 odsto sredstava budžeta grada Beograda, i ovom prilikom ponavljamo da GSP Beograd učestvuje u prevozu Beogradjana sa preko 70 odsto, dok istovremeno koristi nešto manje od 50 odsto budžetskih sredstava opredeljenih za JGP", navodi se u saopštenju tog sindikata.

Taj sindikat reagovao je na jučerašnju izjavu gradonačelnika Beograd-a da se na javni gradski prevoz u Beogradu iz gradskog budžeta izdvaja godišnje 13 mililijardi dinara.

"Iskreno se nadamo da će naši putnici pozitivno razumeti našu molbu da se precizno definišu sve informacije vezano za trošenje gradskog budžeta", navodi se u saopštenju organizacije sindikata GSP "Beograd".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je juče da Grad Beograd samo na javni prevoz godišnje izdvaja 13 milijardi dinara, što je skoro 20 odsto godišnjeg budžeta grada i rekao da je takvo stanje neodrživo i da se hitno mora naći rešenje.

"Ako uzmete da je godišnji budžet Beograda oko 60 milijardi dinara, ispada da se za javni prevoz daje skoro 20 odsto. Neodrživo je da grad subvencioniše gradski prevoz sa 20 odsto svog godišnjeg budžeta i mi to moramo da rešimo na način kojim će biti podignuta efikasnost javnog prevoza, a sa druge strane smanjene subvencije", rekao je Mali.

On je ponovio da Beograd nema novca za te izdatke i da se nada da će se uskoro naći rešenje i da će biti formiran integrisan javni prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: