Železara Srbijagasu:Nismo očekivali

Železara Smederevo radi normalno, a rukovodstvo fabrike uz pomoć Vlade Srbije čini sve da se nastala "mini kriza" prebrodi što pre.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

14:29

Default images

To je izjavio izvršni direktor za finansije Železare Bojan Bojković, nakon što je Srbijagas u četvrtak blokirao račun tog preduzeća pustivši menice od 6,3 miliona evra.

Bojković je kazao da se nastoji da se uz pomoć vlade nađe rešenje da se radnicima isplati plata u najkraćem mogućem roku.

On je objasnio da je po ponovnom uspostavljanju proizvodnje u fabrici, sa Srbijagasom postojao usmeni dogovor da Železara može plaćati gas na odloženo u roku od 60 dana, te da se nije očekivalo da će Srbijagas pustiti menice na fakture koje je trebalo da budu plaćene kasnije.

"Železara Smederevo kasni sa isplatom plate pet radnih dana, a rukovodstvo je u koordinaciji sa sindikatima i najvišim vrhom vlade kako bi u najkraćem mogućem roku to rešili. Nastojimo da isplatu zarada obavimo u najkraćem mogućem roku", kazao je Bojković i zahvalio se na razumevanju i podršci Vladi Srbije.

Jutros je, po njegovim rečima, u fabrici održan sastanak sa predstavnicima sindikata na kome je to i predočeno.

Bojković je rekao da rukovodstvu fabrike nije zabranjeno da koriste sredstva obezbeđena iz dve tranše kredita u iznosu od 1,7 miliona i osam miliona dolara, odnosno obrtna sredstva, kako su izvestili neki mediji, već da je opredeljenje menadžmenta da se poštuju procedure i zakon i da se novac utroši isključivo za ono za šta je i namenjen.

"Nismo predvideli da na taj način budemo blokirani, a novac moramo potrošiti za ono za šta smo ga dobili, to su zakonske procedure i merila kojima se moramo rukovoditi", rekao je finansijski direktor Železare.

Pored te dve tranše obrtnih sredstava, obezbeđena je treća i četvrta, a ukupni iznos kredita je 30 miliona evra, objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: