Vučić: Posao za 1.050 ljudi

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku elektromotora u izgradnji Džonson elektrik i kazao da je ponosan zbog brzine radova.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 14.02.2014.

14:07

Default images

"Ponosan sam na činjenicu da su za šest meseci od prvog potpisivanja ugovora napravili proizvodnu halu od oko 10.000 kvadrata. Do 2016. godine u ovoj fabrici radiće 1.050 ljudi, a ove godine će biti primljeno 250", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to je najznačajnija investicija u poslednjih 15 godina u ovom delu Srbije. Vučić je rekao da je Džonson elektrik svetski poznata kompanija koja će se oslanjati na veliki broj kooperanata i domaće radnike.

Džonson elektrik pravi elektromotore za BMW, Volvo, Jaguar i druge poznate proizvodjače vozila.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i i predstavnici kompanije "Džonson elektrika" potpisali su protokol kojim su regulisane međusobne obaveze za izgradnju kapaciteta za napajanje električnom energijom fabrike tog investitira u Radnoj zoni "Sever".

Grad će o svom trošku obezbediti napajanje fabrike električnom energijom jačine 3.000 kilovat ampera, a investitor će snositi troškove izgradnje za napajanje strujom do 10.000 kilovat ampera, rečeno je prilikom potpisivanja protokola.

Perišić je rekao da grad u izgradnji kapacitata za snabdevanje strujom učestvuje sa 30 odsto a "Džonson elektrik" sa 70 odsto, i da će za te potrebe biti položen kabl u dužini od četiri kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: