Inđija: Završena prva faza IT parka

U Inđiji je završena prva faza izgradnje IT parka "Embasi tekzouns" (Embassy techzones).

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

15:16

Default images

U izgradnju IT parka uloženo je 10 miliona evra, park se prostire na 10.000 kvadratnih metara, a izgradila ga je indijska "Embasi grupa".

Svečanom završetku prve faze izgradnje ovog IT parka prisustvovao je srpski ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, koji je tom prilikom ocenio da ova investicija predstavlja prekretnicu u razvoju domaće IT industrije.

Mrkić je rekao da ta grinfild investicija šalje snažnu poruku i drugim indijskim investitorima i njihovim poslovnim partnerima u svetu da je Srbija bezbedno odredište za njihova ulaganja.

"Izgradnja IT parka predstavlja važan momenat za razvoj domaćih informaciono-tehnoloških kapaciteta i stvara osnov za regionalnu ulogu Srbije u ovom domenu", kazao je Mrkić.
(Tanjug)
Prema njegovim rečima, ulaganje u informacione tehnologije može da bude pokretačka snaga za izvoz Srbije.

Mrkić je rekao da je u razgovoru sa zamenicom ministra spoljnih poslova Indije Prenit Kaur konstatovano da postoji prostor za unapređenje inače dobrih odnosa dve zemlje, naročito u trgovini, investicijama, poljoprivredi i energetici.

Ona je rekla da Indija želi da podeli svoje znanje sa Srbijom, da ulaže i podstakne razvoj srpske ekonomije.
(Tanjug)
Indijska diplomatkinja je navela da je investicija u IT park u Inđiji najveća invsticija njene zemlje u Srbiji i jedna od najvećih u regionu jugoistočne Evrope.

"Želimo da Srbija u regionu postigne ono što je Indija postigla u svetu, u domenu informacionih tehnologija", naglasila je Kaurova i dodala da je njihov cilj da tehnološki park u Inđiji postane najveći u regionu.
(Tanjug)
Generalni direktor "Embasi tekzouns" u Inđiji Ramgopal Narajanan izrazio je uverenje da će taj tehnološki park postati najveći u regionu i okupiti vodeće IT kompanije.

"IT park u Inđiji na putu je da postane visokotehnološki, samoodrživ, potpuno bezbedan, nekonvencionalni korporativni prostor, sa najsavremenijom infrastrukturom", kazao je Ramgopal.

On je naglasio da njegova zemlja, kao i kompanija koju predstavlja, Srbiju vide kao "svoju kapiju ka Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: