Vučić: Vratićemo dug ruskoj strani

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da će se do kraja godine napraviti projekcija otplate dugova ruskim partnerima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

10:01

Default images

Razgovarali smo o pitanju našeg duga prema ruskoj strani, duga koji imamo od 1995. do 2000, od 2000. do 2001, tekućeg duga od 80 miliona evra i plus 224 miliona evra koji ima Srbijagas prema Gaspromu, izjavio je sinoć Vučić.

To je, kako je rekao Vučić, a preneo RTS, za nas veoma teško pitanje, ali do kraja godine biće napravljena projekcija načina otplate tih dugova.

Vučić je juče razgovarao sa direktorom Gasproma Aleksejem Milerom, a Vlada Srbije je nakon sastanka saopštila da su oni istakli su značaj potpisivanja sporazuma o finansiranju i izgradnji gasovoda Južni tok, kao i sporazuma između Srbijagasa i Gasproma o transportu gasa.

Početak izgradnje gasovoda Južni tok planiran je 24. novembra i to je jedna od najvrednijih investicija u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija, saopštila je Vlada Srbije.

Planirano je da radove izvode srpske kompanije.

Takođe, bilo je reči i o izgradnji dodatnih krakova gasovoda prema Makedoniji i Republici Srpskoj.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti o vraćanju starih dugova, i zaključeno je da se do kraja godine moraju pronaći načini da se oni zatvore.

Sa Milerom se prethodno sastao premijer Srbije Ivica Dačić, a nakon Vučića, sa čelnikom Gasproma sastaće se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: