Tadić i Štiglic o novim merama

Boris Tadić razgovarao je sa ekonomskim stručnjakom Džozefom Štiglicom o ekonomskim problemima Srbije i novim merama štednje koje će biti sprovedene u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

13:31

Default images

Bivši predsednik Srbije i počasni predsednik DS i Štiglic su razgovarali o neophodnim uslovima u kojima bi te mere mogle imati pozitivan efekat, ali i o opasnostima koje one nose ukoliko ne budu primenjene adekvatne ofanzivne mere u domenu zapošljavanja, direktnih stranih investicija i fleksibilnog kursa, što je osnovna pretpostavka podizanja konkurentnosti naše privrede i stalnog rasta izvoza, saošteno je iz DS.

Tadić je takođe učestvovao na forumu "Makroekonomska saradnja i međunarodni monetarni sistem", na kojem se razgovaralo o izazovima makroekonomske saradnje u svetu nezavisnih monetarnih i fiskalnih politika i reformama međunarodnog monetarnog sistema mogu doprineti svetskom ekonomskom rastu.

Na dnevnom redu bili su ekonomski problemi EU, kao i uloga Evropske centralne banke u pospešivanju ekonomskog oporavka.

Na forumu, u organizaciji Inicijative za politički dijalog Univeztiteta Kolumbija i Fondacije za evropske progresivne studije, učestvovali su eminentni ekonomski eksperti i lideri iz najrelevantnijih institucija, političari i predstavnici akademskih zajednica iz celog sveta.

Tadić učestvovao i na sastanku Demokratskog progresivnog kokusa u Predstavničkom domu Sjedinjenih Država, navedeno je u saopštenju.

Tadić boravi u višednovenoj poseti SAD kao član delagacije Partije evropskih socijalista (PES), koja učestvuje u drugoj rundi pregovora o trgovinskom sporazumu između SAD i EU.

On je u Vašingtonu razgovarao i sa specijalnom savetnicom američkog predsednika Baraka Obame Karen Donfrid i tom prilikom pozvao SAD da snažno podrže otvaranje pregovora o članstvu Srbije u EU, jer ona, posle velikih napora u rešavanju regionalnih konflikata i dosadašnjeg sprovođenja reformi to zaslužuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: