Nezaposlenost ide na 33 % u 2013.

Potpredsednik Veća Saveza samostalnog sindikata Srbije Zoran Mihajlović predviđa da će naredne godine u Srbiji bez posla ostati još nekoliko stotina radnika.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.12.2012.

15:32

Default images

Mihajlović procenjuje da će stopa nezaposlenosti u Srbiji preći 33 odsto.

Mihajlović, koji je prisustvovao radnoj i svečanoj sednici Gradskog sindikata u Jagodini, procenjuje da u Srbiji u ovom trenutku ima preko milion nezaposlenih.
On tvrdi da će tako visoka stopa nezaposlenosti proizvesti nezadovoljstvo u narodu koji će rešenja potražiti na ulici.

"Metalski kompleks je sigurno u najetžoj situaciji jer je pretrpeo snažan udar u poslednjih deset godina", rekao je Mihajlović Tanjugu.
Prema njegovim rečima, najproblematičnije u metalskom kompleksu je to što veliki broj firmi iz bivše Jugoslavije još nije privatizovan.

On, medjuitm, ne očekuje da će te firme biti privatizovane jer će se, kako tvrdi, teško naći strateški partneri, što će biti novi udar na povećanje nezaposlenosti.

"Zapošljavanje, zamišljeno kroz neke investicije, i da nam ne odlaze stručnjaci, stvaranje ambijenta za strane investicije i ulaganja, mislim da će vrlo teško ići", rekao je Mihajlović.
On navodi i da Sindikat nije zadovoljan uradjenim u ovoj godini, ali dodaje da će i ta sindikalna organizacija morati da se menja i prestrojava u skladu sa potrebama zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: