Dinkić: 200 vagona za Železnice RS

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će Srbija naredne godine isporučiti 200 vagona Železnicama Republike Srpske.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2012.

14:35

Default images

Proizvođači vagona u Srbiji, kao što su Goša i Fabrika vagona Kraljevo, praviće vagone za Železnice Republike Srpske koje će ih plaćati povoljnim robnim kreditom na 18 godina i s minimalnom kamatnom stopom, rekao je Dinkić.

Na ovaj način Republika Srpska će dobiti vrlo kvalitetne vagone, koje će moći da otplaćuje pod vrlo povoljnim uslovima i na taj način će moći da obnovi dotrajali vozni park, rekao je Dinkić.

On je izrazio očekivanje da će predstavnici Vlada Srbije i Republike Srpske da se sastanu u narednom periodu i definišu neke nove zajedničke projekte.

"Mislim da možemo mnogo više da pomognemo u ovoj teškoj ekonomskoj situaciju i spremni smo za to", poručio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: