Dokle je stigao Koridor 10?

Drumski Koridor 10, koji se kroz Srbiju gradi decenijama, trebalo bi da bude kompletiran za dve godine, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92, Novosti

Četvrtak, 19.04.2012.

10:54

Default images

Kako navodi list, izgradnja tog glavnog putnog pravca kroz zemlju šepa iako je obezbeđen sav potreban novac.

Ovih dana trebalo bi da počnu radovi na poslednjoj deonici južnog kraka, od Grdelice do Grabovnice i od Vladičinog Hana do Neredovaca, ukupne dužine oko 31 kilometar, na kojoj je posao poveren grčkoj firmi Terna.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će obilaznica oko Beograda, koja uključuje deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače ka Bubanj Potoku, biti gotova oko 1. maja, što će ubrzati saobraćaj Koridorom 10 jer se neće morati prolaziti kroz glavni grad.

Koridor 10 podrazumeva izgrađen autoput sa šest traka na svih 800 kilometara koliko prolazi kroz našu zemlju na pravcima Šid – Beograd – Niš – makedonska granica, Niš–Dimitrovgrad i Horgoš – Subotica – Novi Sad – Beograd.

Severni krak koridora je kompletiran i još je preostalo da se kompletira južni i izgradi jugoistočni deo Koridora, od Niša do Dimitrovgrada, koji će biti gotov do 2014.

Na deonici Prosek – Crvena reka, za koju je Evropska investiciona banka odobrila kredit od 96,5 miliona evra, rade grčke firme Terna i Aktor i češka Subtera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: