Četvrtak, 19.04.2012.

10:54

Dokle je stigao Koridor 10?

Drumski Koridor 10, koji se kroz Srbiju gradi decenijama, trebalo bi da bude kompletiran za dve godine, pišu Novosti.

Izvor: B92

Dokle je stigao Koridor 10? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 12 godina

"Evropska investiciona banka odobrila kredit od 96,5 miliona evra"
Ko će da vraća te pare? Sa tim parama može svako da gradi autoput.

Aleksandar

pre 12 godina

Moram da se nadovezem na komentar jednog komentatora: 2001. godine sam kao vozac u republickom geodetskom zavodu razmeravao trasu kojom ce proci koridor 10 na putu od Nisa do granice sa Bugarskom. Jos tad je pricano da ce put biti zavrsen do 2004 - do Olimpijkih igara u Atini. Danas je 2012. godina i put je stigao do faze da je skinut sloj zemlje na par kilometara i par nadvoznjaka je u izgradnji. Bice puta do 1807. godine, kako sam cuo. A verovatno cemo tada da udjemo i u Evropsku uniju.

borislav

pre 12 godina

molim novinare da sprecavaju politicare u laganju naroda
nigde nisu napravili autoput, svuda je postojao jedan deo trase, a oni su pravili drugi deo
ono sto su napravili NISTA NE VALJA
a tek kad sidjete sa tih "autoputeva", sve zakrpa na zakrpi... uzas :-| imamo najgore puteve u Evropi

CheGe

pre 12 godina

Mene samo intersuje zasto placamo istu cenu puta od novog sada do siriga ili sa granice do novog sada?! A posle beograda se naplacuje po predjenim kilometrima!

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

SEVERNI KRAK NIJE GOTOV, imate nešto preko 2 km kod Novog Sada gde je još uvek stari poluautoput. Iznesite ono što svako vidi

jole

pre 12 godina

*******
tuneli oko dimitrovgrada nisu ni poceli
27 km. deonica Ciflik - pirot istok nije ni izlicitirana, otkazana dan pred otvaranje ponuda koje je izazvalo zgrazavanje strucne javnosti i stranih firmi
Grcke firme su dale damping cene nadajuci se da ce zbog losih projekata da kroz korupciju i nestrucnost vladinih prestavnika na kraju uzeti vise para.
katastrofa
koridora nece biti za jos 5 godina a dotle ode sav saobracaj preko Rumunije i Bugarske.
verujte vrlo sam upucen.
Mozda nam pomogne ana bekuta.
mrkonjic u zivotu nista nije napravio. ******

BokiPirot

pre 12 godina

Zašto mora svaka sto metara da gradi druga firma.Mislim da to služi samo da bi se posao razvodnio i omogućila neviđena pljačka.Siguran sam da bi se najbolji insajder snimio na ovu temu **********

Routasydan

pre 12 godina

obilaynica gotova do prvog maja? Da, ali mozda sledece godine. U ovo moze da mu veruje samo neko ko zivi na jugu zemlje te ne prolazi svaki dan tuda. Potez od batajnice do Dobanovaca nije mnogo odmakao od pocetka, a kako kaze AMSS auto put ce biti u tom delu zatvoren do sredine juna zbog radova. A do tada mozda zavrse petlju Batajnica, ali gde je tu jos i put sve sto ide uz to? Sramota je ovako lagati za nesto sto svi vide da nije tako

bob

pre 12 godina

ispitati sve te firme izvodjace, pod kojim uslovima im je mrka dao da rade, i konacno zatvoriti gospodina Mrku da u zatvoru odsluzi svoje (3 dana pre roka)...

a auto put... smehotres.. gledajte samo da ne natrchite na slona, lava ili tako neku ekskluzivu. zaobilazenje svinja, slalom medj jelenima i ostalom divljachi i ino je vec.. standard..

putovah za uskrs... bolje da sam macolom prebio alu-felne sam i ustedeo gorivo...
e da, ne pominjem putarine uopste..

LOPOVI!

D Mijailovic

pre 12 godina

Gospodo novinari dosta je lazi do prvog maja ce biti gotovo (mozda) samo pola obilaznice. Nadam se da ce se ubuduce novinari upoznati malo bolje sta znaci obilaznica/

Ševarice

pre 12 godina

A ,,intenzivno" se gradi jednu celu deceniju pod komandom gospodina Mrkonjića, čitavih 100km su uradili za 10 godina. Nikad čestito nisam ni gledao kako se pravi put, ali mislim da bih bio brži.

Leoben

pre 12 godina

Ovo je jako zanimljiva tema, molim da se detaljnije obradi na vasem sajtu, recimo da se vidi tacna mapa deonica koje nedostaju. Ja stalno prolazim pored Bubanj Potoka i nigde nisam video tu obilaznicu, dakle sigurno nece biti gotova do izbora.

leško

pre 12 godina

I na ovom primjeru se vidi kolika je razlika između Hrvatske i Srbije. Dok smo mi za par godina izgradili autoputeve kroz cijelu zemlju, Srbija za dvadeset godina ne može da završi par desetaka kilometara autoputa?
Žalosno, susjedi.

radnik

pre 12 godina

Tačno je da se ovaj koridor gradi kao skadar na Bojani.Samo treba i to naglasiti da je se ova država zadnjih 10-tak godina toliko zadužila da je se moglo izgraditi dva,a ne jedan koridor. Dokle se stiglo, do početka zar nije trebalo već da je urađeno oha-hoj posla.Gde su pare bre,zadužili ste nas kao Grčku.Neko bi trebalo i da odgovori ovom narodu na ta pitanja,a ne koje šta rekao mene interesuje koje šta uradio?

Sir Giles

pre 12 godina

@leško

Sve je to samo šminka dragi moj susjede. Izgradiće oni sve koridore i po "ljepoj Vašoj" i po srpskim šljivicima, a mi ćemo svi zajedno jesti g...na i otplaćivaćemo sveki centimetar kvadratni na koji se neka lopvčina, domaća i ina, ugradila.
Razlika između Vas i nas je postojala i u staroj Jugi, što zbog "ravnoteže", što zboj jajarenja, i kaskali smo uvek po nekoliko godina.
A to da ste svetli primer primer koji bi trebalo da sledimo, baš i ne bih rekao.
Ja bih ipak još jednom poslušao Mileta Kekina kad peva:

"Kad jednoga dana turizam procvijeta
i navale svabe u rekordnom broju
cijela ce zemlja samo od ljeta
zivjeti kao bubreg u loju

Samo ce vjecni rekreativci
radit na polju ili biti vojnici
Slavonija ce biti golf teren
a tko previse radi uhapsen"

radnik

pre 12 godina

Tačno je da se ovaj koridor gradi kao skadar na Bojani.Samo treba i to naglasiti da je se ova država zadnjih 10-tak godina toliko zadužila da je se moglo izgraditi dva,a ne jedan koridor. Dokle se stiglo, do početka zar nije trebalo već da je urađeno oha-hoj posla.Gde su pare bre,zadužili ste nas kao Grčku.Neko bi trebalo i da odgovori ovom narodu na ta pitanja,a ne koje šta rekao mene interesuje koje šta uradio?

Daniel

pre 12 godina

@Lesko
tacno,razlike postoje , a kada su autoputevi u pitanju nije sve bas u korist Hrvatske..
tacno je da Hrvatska izvlaci mnogo od turizma i time je u mogucnosti da finansira ali je i tacno da se Hrvatska zbog izgradnje tih autoputeva jako zaduzila i da spoljni dug svakako prevazilazi onaj Srbije

kako da ne

pre 12 godina

Mene zanima jedno, jel deo autoputa Novi Sad - Horgos zavrsen? Za vikend sam prolazio tuda posle duzeg vremena i ceo put je u ocajnom stanju. Sav je iskrpljen, ne lici ni na sta i sporo se vozi. Isao sam Bec-Budimpesta-Beograd. Ono sto mi zovemo autoput ni izbliza nije ono sto to zovu ljudi u Autstriji i Madjarskoj. Takodje, nema 3 vec 2 trake, doduse tako je i napolju i sasvim je dovoljno samo dok put valja.

Imam osecaj da je ovim nasim politicarima dovoljno da se kako tako napravi samo da se broji!

mr.key

pre 12 godina

Za severni i juzni krak ne znam, ali sam obilaznicom prosao (oko Beograda) dva puta i tamo nema kilometra auto-puta! Zasto i kako ne znam, ali ta obilaznica verovatno nikad nece biti zavrsena. Novinari (ovog puta Novosti) bi umesto sto pisu svasta trebali jednostavno da sednu u auto i provezu se tim koridorom 10 pa onda da pisu o njemu. Nije to toliko skupo (za jedne novine).

Milan

pre 12 godina

Autoput ka Horgosu nije zavrsen tek sledi rekonstrukcija mosta Beska i ostatak obilaznice oko Novog Sada kao i izgradnja naplatnih rampi da bi se preslo na pravedniji sistem placanja po predjenom kilometru.Za ostale deonice necu ni komentarisati jer je to jos u sferi naucne fantastike,a ove neuke novvinare bi pozvao da bar citaju komentare na svoj tekst cime bi znacajno dobili na obrazovanju.

Sasha SU

pre 12 godina

Nije završena ni obilaznica oko Subotice (Y krak) koja je deo koridora 10!!!
...za četiri godine, koliko su ovi na vlasti, izgrađeno je JEDVA 130km POLU-AUTOPUTA, odnosno leva traka autoputa Horgoš-Novi Sad, i to najjednostavnijoj deonici - ravnici!?! ...a u svojim predizbornim kampanjama se hvale sa nekih izgrađenih "160km autoputeva" što je ČISTA LAŽ!!! STVARNO SRAMOTA!!!

MarioZg

pre 12 godina

Dvije godine nisu nemoguća misija, dokaz je autoput Zagreb-Split dužine 350km sa puno tunela kroz Liku, a od toga dva sa po 6km(Mala kapela i Velebit). Dakle cijela dionica je bila gotova za 3 godine, tako da je i ovo vaše moguće samo ako se hoće i zna kako.

Nikola Lion

pre 12 godina

Da li se secate, ja sam tad imao 13 godina ali uvek me je zanimala politika.... 2001, 2002 godina nasi politicari svi oderda najavljju kako ce koridor 10 biti zavrsen do pocetka Olimpijskih igara u Atini te da ce to nasoj zemlji doneti nevidjen prosperitet jer ce se pola svet uputiti preko Srbije do Grcke i ostaviti nam ovde svoj novac.. Danas je 2012, i sve cega se ja secam da je otvoreno je neka smesna deonica po 17 puta... Tuzni smo da tuzniji ne mozemo biti... Necu glasati ni za jednu opciju, sve su to iste njuske evo vec 20 godina samo se presvlace iz jednog oblika u drugi... Najbolje bi bilo doneti zakon po kojem se citavoj garnituri sadasnjih politicara zabranjuje dobijanje bilo kakve javne funkcije i bavljenje politikom... Da se Uveze 10 nemaca i deset japanaca i onda u prosperitet, ima ko ce ovde da radi, samo su nam vodje namazane lopurde... Naravno ovo je skroz nerealan predlog, tako da cemo se zlopatiti i narednih 50 god.. A ja intenzivno ucim jezike, zavrsavam fax polako i palim odavde... Hvala Ti Borise, sto si vratio SPS u politicki zivot, tad sam Ti dao glas i nikad vise.. Ko izadje poslednji nek ugasi svetlo!

Stevan

pre 12 godina

Koridor 10 je masina za pranje medjunarodnih kredita i ugradjivanje lokalnih firmi, koje slucajno imaju veze sa partijama na vlasti. To znaci da desetka nece biti gotova za dve godine, iako su vlasti ukljucile drugu masinu koja se zove koridor 11 a sprema se nova vesernica koja se zove metro, mostove da ne racunamo, bilo bi tendenciozno, ali, ako im date jos samo pola mandata sve ce biti gotovo do prvog maja.

novosadjanin

pre 12 godina

Severni krak NIJE KOMPLETIRAN zato sto deo oko Novog Sada nije gotov !!!
Molim Vas da ne iznosite neistine( da ne kazem teze reci ).
To je tipican srpski sindrom gde mislimo da je gotovo , kad je gotovo 95%.

"Sve je isto samo njega nema!"

pre 12 godina

Kazete gotov za 2 godine... Niste napomenuli da od Grdelice do Vladicinog Hana ima 20km gde uopste nije pocela izgradnja, nije uradjena dokumentacija (ili uradjena pa data na ispravku), nije obavljena eksproprijacija itd., a to je najteza deonica za izgradnju... Tako da prognoza DVE GODINE ne pije vodu, ali smo navikli na tako nesto, jer je taj put zavrsavao jos Milosevic devedesetih godina proslog veka pred svake izbore.

Dr Pera

pre 12 godina

Izvinite ali nas auto put nema sest traka vec dve po pravcu, zaustavna se ne racuna.

Takodje bi nam mogli dati slike tih uradjenih krakova juznog i severnog kraka jer ja prolazeci tuda nisam video da je nesto zavrseno. Verujem i ostali sunarodnici ako izuzmemo tih par politicara koji ocigledno misle da smo biljke.

A da bi tekst bio potpuniji, preciznije istinitiji mogli ste navesti da se za tri godine ove vlade nije ispunila ni petina obecanja vezana za Koridor 10, obilaznice oko glavnog grada, Novog Sada i Subotice.

Takodje bi se moglo reci da je novac za sve to bio obezbedjen raznoraznim kreditima jos pre cetiri godine i da i ono malo sto je uradjeno nije uradjeno u skladu sa visokim standardima a ni nizim. Na primer obnovljeni deo na Bubanj Potoku je po otvaranju imao neravnine na tek otvorenom kolovozu koje se vremenom samo povecavaju kao i to da nije zamenjena zastitna ograda iako je placena.

Bataja

pre 12 godina

Sa pravom mogu da kazem da je laz da ce deonica od Batajnice do Dobanovaca biti zavrsena 1. maja. 1. maja ce biti zavrsena jedna strana autoputa. Dakle, ko dolazi iz Novog Sada zbog ove lazi morace da ide do Zemuna preko Zagrebackog autoputa, a 40 000 gradjana Batajnice i jos toliko gradjana okolnih naselja gube iskljucenje i taj put nece moci da koriste najmanje jos 2 godine dok cela petlja ne bude gotova. Mi smo svejedno grajdani drugog reda pa cemo se ovim zavrsetkom obilaznice vratiti u 1945 kada je Batajnica imala samo jedan izlaz iz naselja.

Vlada

pre 12 godina

Moje je misljenje da su ljudi i mediji previse ispljuvali ovu vlast. Daleko od toga da su stvari idealne, ali pomerile su se sa mrtve tacke posle 20 godina. Ako se ima u vidu da danasnja opozicija na celu sa Veljom, bivsim radikalima i DSS-om nije za 20 godina svoje vladavine izgradila nista, ovo je super posao. No dobro, gradjani su ovde vecito nezadovoljni...

Морава и брда

pre 12 godina

Снимите ону срамоту од аутопута Прешево-Биујановац-врање,...отворили су аутопут пре годину дана(и сви се сликали) и одмах затворили две траке!?

Нечувена бахатост, лаж и обмана!

Boki

pre 12 godina

"Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će obilaznica oko Beograda, koja uključuje deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače ka Bubanj Potoku, biti gotova oko 1. maja"

"Koridor 10 podrazumeva izgrađen autoput sa šest traka na svih 800 kilometara koliko prolazi kroz našu zemlju na pravcima Šid – Beograd – Niš – makedonska granica, Niš–Dimitrovgrad i Horgoš – Subotica – Novi Sad – Beograd."

Ja mogu da razumem da su novinari neuki sto se ticek gradjevine ili stvari o kojim pisu (u stvari ne mogu da razumem ovo zadnje, ali nebitno), ali da ne znaju da broje, e to je vec suvise....Ono sto vam je pred nosom, obilaznica oko Beograda, kako kaze Ministar nece biti gotovo oko 1maja....mozda ce biti gotov samo prvi deo, jer druga traka uopste nije pravljena, a dok se ne napravi nema govora o autoputu...jednostavno 3 trake nisu 6...da bi bilo 6 traka, nedostaju jos 3 za drugi smer....to ce biti samo mesta gde ce ljudi da ginu jer nasi politicari rastezu gradnje autoputeva po nekoliko decenija.

Морава и брда

pre 12 godina

Снимите ону срамоту од аутопута Прешево-Биујановац-врање,...отворили су аутопут пре годину дана(и сви се сликали) и одмах затворили две траке!?

Нечувена бахатост, лаж и обмана!

novosadjanin

pre 12 godina

Severni krak NIJE KOMPLETIRAN zato sto deo oko Novog Sada nije gotov !!!
Molim Vas da ne iznosite neistine( da ne kazem teze reci ).
To je tipican srpski sindrom gde mislimo da je gotovo , kad je gotovo 95%.

"Sve je isto samo njega nema!"

pre 12 godina

Kazete gotov za 2 godine... Niste napomenuli da od Grdelice do Vladicinog Hana ima 20km gde uopste nije pocela izgradnja, nije uradjena dokumentacija (ili uradjena pa data na ispravku), nije obavljena eksproprijacija itd., a to je najteza deonica za izgradnju... Tako da prognoza DVE GODINE ne pije vodu, ali smo navikli na tako nesto, jer je taj put zavrsavao jos Milosevic devedesetih godina proslog veka pred svake izbore.

Boki

pre 12 godina

"Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će obilaznica oko Beograda, koja uključuje deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače ka Bubanj Potoku, biti gotova oko 1. maja"

"Koridor 10 podrazumeva izgrađen autoput sa šest traka na svih 800 kilometara koliko prolazi kroz našu zemlju na pravcima Šid – Beograd – Niš – makedonska granica, Niš–Dimitrovgrad i Horgoš – Subotica – Novi Sad – Beograd."

Ja mogu da razumem da su novinari neuki sto se ticek gradjevine ili stvari o kojim pisu (u stvari ne mogu da razumem ovo zadnje, ali nebitno), ali da ne znaju da broje, e to je vec suvise....Ono sto vam je pred nosom, obilaznica oko Beograda, kako kaze Ministar nece biti gotovo oko 1maja....mozda ce biti gotov samo prvi deo, jer druga traka uopste nije pravljena, a dok se ne napravi nema govora o autoputu...jednostavno 3 trake nisu 6...da bi bilo 6 traka, nedostaju jos 3 za drugi smer....to ce biti samo mesta gde ce ljudi da ginu jer nasi politicari rastezu gradnje autoputeva po nekoliko decenija.

Bataja

pre 12 godina

Sa pravom mogu da kazem da je laz da ce deonica od Batajnice do Dobanovaca biti zavrsena 1. maja. 1. maja ce biti zavrsena jedna strana autoputa. Dakle, ko dolazi iz Novog Sada zbog ove lazi morace da ide do Zemuna preko Zagrebackog autoputa, a 40 000 gradjana Batajnice i jos toliko gradjana okolnih naselja gube iskljucenje i taj put nece moci da koriste najmanje jos 2 godine dok cela petlja ne bude gotova. Mi smo svejedno grajdani drugog reda pa cemo se ovim zavrsetkom obilaznice vratiti u 1945 kada je Batajnica imala samo jedan izlaz iz naselja.

Dr Pera

pre 12 godina

Izvinite ali nas auto put nema sest traka vec dve po pravcu, zaustavna se ne racuna.

Takodje bi nam mogli dati slike tih uradjenih krakova juznog i severnog kraka jer ja prolazeci tuda nisam video da je nesto zavrseno. Verujem i ostali sunarodnici ako izuzmemo tih par politicara koji ocigledno misle da smo biljke.

A da bi tekst bio potpuniji, preciznije istinitiji mogli ste navesti da se za tri godine ove vlade nije ispunila ni petina obecanja vezana za Koridor 10, obilaznice oko glavnog grada, Novog Sada i Subotice.

Takodje bi se moglo reci da je novac za sve to bio obezbedjen raznoraznim kreditima jos pre cetiri godine i da i ono malo sto je uradjeno nije uradjeno u skladu sa visokim standardima a ni nizim. Na primer obnovljeni deo na Bubanj Potoku je po otvaranju imao neravnine na tek otvorenom kolovozu koje se vremenom samo povecavaju kao i to da nije zamenjena zastitna ograda iako je placena.

leško

pre 12 godina

I na ovom primjeru se vidi kolika je razlika između Hrvatske i Srbije. Dok smo mi za par godina izgradili autoputeve kroz cijelu zemlju, Srbija za dvadeset godina ne može da završi par desetaka kilometara autoputa?
Žalosno, susjedi.

Nikola Lion

pre 12 godina

Da li se secate, ja sam tad imao 13 godina ali uvek me je zanimala politika.... 2001, 2002 godina nasi politicari svi oderda najavljju kako ce koridor 10 biti zavrsen do pocetka Olimpijskih igara u Atini te da ce to nasoj zemlji doneti nevidjen prosperitet jer ce se pola svet uputiti preko Srbije do Grcke i ostaviti nam ovde svoj novac.. Danas je 2012, i sve cega se ja secam da je otvoreno je neka smesna deonica po 17 puta... Tuzni smo da tuzniji ne mozemo biti... Necu glasati ni za jednu opciju, sve su to iste njuske evo vec 20 godina samo se presvlace iz jednog oblika u drugi... Najbolje bi bilo doneti zakon po kojem se citavoj garnituri sadasnjih politicara zabranjuje dobijanje bilo kakve javne funkcije i bavljenje politikom... Da se Uveze 10 nemaca i deset japanaca i onda u prosperitet, ima ko ce ovde da radi, samo su nam vodje namazane lopurde... Naravno ovo je skroz nerealan predlog, tako da cemo se zlopatiti i narednih 50 god.. A ja intenzivno ucim jezike, zavrsavam fax polako i palim odavde... Hvala Ti Borise, sto si vratio SPS u politicki zivot, tad sam Ti dao glas i nikad vise.. Ko izadje poslednji nek ugasi svetlo!

MarioZg

pre 12 godina

Dvije godine nisu nemoguća misija, dokaz je autoput Zagreb-Split dužine 350km sa puno tunela kroz Liku, a od toga dva sa po 6km(Mala kapela i Velebit). Dakle cijela dionica je bila gotova za 3 godine, tako da je i ovo vaše moguće samo ako se hoće i zna kako.

Sasha SU

pre 12 godina

Nije završena ni obilaznica oko Subotice (Y krak) koja je deo koridora 10!!!
...za četiri godine, koliko su ovi na vlasti, izgrađeno je JEDVA 130km POLU-AUTOPUTA, odnosno leva traka autoputa Horgoš-Novi Sad, i to najjednostavnijoj deonici - ravnici!?! ...a u svojim predizbornim kampanjama se hvale sa nekih izgrađenih "160km autoputeva" što je ČISTA LAŽ!!! STVARNO SRAMOTA!!!

mr.key

pre 12 godina

Za severni i juzni krak ne znam, ali sam obilaznicom prosao (oko Beograda) dva puta i tamo nema kilometra auto-puta! Zasto i kako ne znam, ali ta obilaznica verovatno nikad nece biti zavrsena. Novinari (ovog puta Novosti) bi umesto sto pisu svasta trebali jednostavno da sednu u auto i provezu se tim koridorom 10 pa onda da pisu o njemu. Nije to toliko skupo (za jedne novine).

Stevan

pre 12 godina

Koridor 10 je masina za pranje medjunarodnih kredita i ugradjivanje lokalnih firmi, koje slucajno imaju veze sa partijama na vlasti. To znaci da desetka nece biti gotova za dve godine, iako su vlasti ukljucile drugu masinu koja se zove koridor 11 a sprema se nova vesernica koja se zove metro, mostove da ne racunamo, bilo bi tendenciozno, ali, ako im date jos samo pola mandata sve ce biti gotovo do prvog maja.

Milan

pre 12 godina

Autoput ka Horgosu nije zavrsen tek sledi rekonstrukcija mosta Beska i ostatak obilaznice oko Novog Sada kao i izgradnja naplatnih rampi da bi se preslo na pravedniji sistem placanja po predjenom kilometru.Za ostale deonice necu ni komentarisati jer je to jos u sferi naucne fantastike,a ove neuke novvinare bi pozvao da bar citaju komentare na svoj tekst cime bi znacajno dobili na obrazovanju.

kako da ne

pre 12 godina

Mene zanima jedno, jel deo autoputa Novi Sad - Horgos zavrsen? Za vikend sam prolazio tuda posle duzeg vremena i ceo put je u ocajnom stanju. Sav je iskrpljen, ne lici ni na sta i sporo se vozi. Isao sam Bec-Budimpesta-Beograd. Ono sto mi zovemo autoput ni izbliza nije ono sto to zovu ljudi u Autstriji i Madjarskoj. Takodje, nema 3 vec 2 trake, doduse tako je i napolju i sasvim je dovoljno samo dok put valja.

Imam osecaj da je ovim nasim politicarima dovoljno da se kako tako napravi samo da se broji!

Sir Giles

pre 12 godina

@leško

Sve je to samo šminka dragi moj susjede. Izgradiće oni sve koridore i po "ljepoj Vašoj" i po srpskim šljivicima, a mi ćemo svi zajedno jesti g...na i otplaćivaćemo sveki centimetar kvadratni na koji se neka lopvčina, domaća i ina, ugradila.
Razlika između Vas i nas je postojala i u staroj Jugi, što zbog "ravnoteže", što zboj jajarenja, i kaskali smo uvek po nekoliko godina.
A to da ste svetli primer primer koji bi trebalo da sledimo, baš i ne bih rekao.
Ja bih ipak još jednom poslušao Mileta Kekina kad peva:

"Kad jednoga dana turizam procvijeta
i navale svabe u rekordnom broju
cijela ce zemlja samo od ljeta
zivjeti kao bubreg u loju

Samo ce vjecni rekreativci
radit na polju ili biti vojnici
Slavonija ce biti golf teren
a tko previse radi uhapsen"

Routasydan

pre 12 godina

obilaynica gotova do prvog maja? Da, ali mozda sledece godine. U ovo moze da mu veruje samo neko ko zivi na jugu zemlje te ne prolazi svaki dan tuda. Potez od batajnice do Dobanovaca nije mnogo odmakao od pocetka, a kako kaze AMSS auto put ce biti u tom delu zatvoren do sredine juna zbog radova. A do tada mozda zavrse petlju Batajnica, ali gde je tu jos i put sve sto ide uz to? Sramota je ovako lagati za nesto sto svi vide da nije tako

radnik

pre 12 godina

Tačno je da se ovaj koridor gradi kao skadar na Bojani.Samo treba i to naglasiti da je se ova država zadnjih 10-tak godina toliko zadužila da je se moglo izgraditi dva,a ne jedan koridor. Dokle se stiglo, do početka zar nije trebalo već da je urađeno oha-hoj posla.Gde su pare bre,zadužili ste nas kao Grčku.Neko bi trebalo i da odgovori ovom narodu na ta pitanja,a ne koje šta rekao mene interesuje koje šta uradio?

bob

pre 12 godina

ispitati sve te firme izvodjace, pod kojim uslovima im je mrka dao da rade, i konacno zatvoriti gospodina Mrku da u zatvoru odsluzi svoje (3 dana pre roka)...

a auto put... smehotres.. gledajte samo da ne natrchite na slona, lava ili tako neku ekskluzivu. zaobilazenje svinja, slalom medj jelenima i ostalom divljachi i ino je vec.. standard..

putovah za uskrs... bolje da sam macolom prebio alu-felne sam i ustedeo gorivo...
e da, ne pominjem putarine uopste..

LOPOVI!

D Mijailovic

pre 12 godina

Gospodo novinari dosta je lazi do prvog maja ce biti gotovo (mozda) samo pola obilaznice. Nadam se da ce se ubuduce novinari upoznati malo bolje sta znaci obilaznica/

Vlada

pre 12 godina

Moje je misljenje da su ljudi i mediji previse ispljuvali ovu vlast. Daleko od toga da su stvari idealne, ali pomerile su se sa mrtve tacke posle 20 godina. Ako se ima u vidu da danasnja opozicija na celu sa Veljom, bivsim radikalima i DSS-om nije za 20 godina svoje vladavine izgradila nista, ovo je super posao. No dobro, gradjani su ovde vecito nezadovoljni...

Leoben

pre 12 godina

Ovo je jako zanimljiva tema, molim da se detaljnije obradi na vasem sajtu, recimo da se vidi tacna mapa deonica koje nedostaju. Ja stalno prolazim pored Bubanj Potoka i nigde nisam video tu obilaznicu, dakle sigurno nece biti gotova do izbora.

Ševarice

pre 12 godina

A ,,intenzivno" se gradi jednu celu deceniju pod komandom gospodina Mrkonjića, čitavih 100km su uradili za 10 godina. Nikad čestito nisam ni gledao kako se pravi put, ali mislim da bih bio brži.

Daniel

pre 12 godina

@Lesko
tacno,razlike postoje , a kada su autoputevi u pitanju nije sve bas u korist Hrvatske..
tacno je da Hrvatska izvlaci mnogo od turizma i time je u mogucnosti da finansira ali je i tacno da se Hrvatska zbog izgradnje tih autoputeva jako zaduzila i da spoljni dug svakako prevazilazi onaj Srbije

radnik

pre 12 godina

Tačno je da se ovaj koridor gradi kao skadar na Bojani.Samo treba i to naglasiti da je se ova država zadnjih 10-tak godina toliko zadužila da je se moglo izgraditi dva,a ne jedan koridor. Dokle se stiglo, do početka zar nije trebalo već da je urađeno oha-hoj posla.Gde su pare bre,zadužili ste nas kao Grčku.Neko bi trebalo i da odgovori ovom narodu na ta pitanja,a ne koje šta rekao mene interesuje koje šta uradio?

jole

pre 12 godina

*******
tuneli oko dimitrovgrada nisu ni poceli
27 km. deonica Ciflik - pirot istok nije ni izlicitirana, otkazana dan pred otvaranje ponuda koje je izazvalo zgrazavanje strucne javnosti i stranih firmi
Grcke firme su dale damping cene nadajuci se da ce zbog losih projekata da kroz korupciju i nestrucnost vladinih prestavnika na kraju uzeti vise para.
katastrofa
koridora nece biti za jos 5 godina a dotle ode sav saobracaj preko Rumunije i Bugarske.
verujte vrlo sam upucen.
Mozda nam pomogne ana bekuta.
mrkonjic u zivotu nista nije napravio. ******

borislav

pre 12 godina

molim novinare da sprecavaju politicare u laganju naroda
nigde nisu napravili autoput, svuda je postojao jedan deo trase, a oni su pravili drugi deo
ono sto su napravili NISTA NE VALJA
a tek kad sidjete sa tih "autoputeva", sve zakrpa na zakrpi... uzas :-| imamo najgore puteve u Evropi

BokiPirot

pre 12 godina

Zašto mora svaka sto metara da gradi druga firma.Mislim da to služi samo da bi se posao razvodnio i omogućila neviđena pljačka.Siguran sam da bi se najbolji insajder snimio na ovu temu **********

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

SEVERNI KRAK NIJE GOTOV, imate nešto preko 2 km kod Novog Sada gde je još uvek stari poluautoput. Iznesite ono što svako vidi

Aleksandar

pre 12 godina

Moram da se nadovezem na komentar jednog komentatora: 2001. godine sam kao vozac u republickom geodetskom zavodu razmeravao trasu kojom ce proci koridor 10 na putu od Nisa do granice sa Bugarskom. Jos tad je pricano da ce put biti zavrsen do 2004 - do Olimpijkih igara u Atini. Danas je 2012. godina i put je stigao do faze da je skinut sloj zemlje na par kilometara i par nadvoznjaka je u izgradnji. Bice puta do 1807. godine, kako sam cuo. A verovatno cemo tada da udjemo i u Evropsku uniju.

CheGe

pre 12 godina

Mene samo intersuje zasto placamo istu cenu puta od novog sada do siriga ili sa granice do novog sada?! A posle beograda se naplacuje po predjenim kilometrima!

Mare

pre 12 godina

"Evropska investiciona banka odobrila kredit od 96,5 miliona evra"
Ko će da vraća te pare? Sa tim parama može svako da gradi autoput.

Vlada

pre 12 godina

Moje je misljenje da su ljudi i mediji previse ispljuvali ovu vlast. Daleko od toga da su stvari idealne, ali pomerile su se sa mrtve tacke posle 20 godina. Ako se ima u vidu da danasnja opozicija na celu sa Veljom, bivsim radikalima i DSS-om nije za 20 godina svoje vladavine izgradila nista, ovo je super posao. No dobro, gradjani su ovde vecito nezadovoljni...

leško

pre 12 godina

I na ovom primjeru se vidi kolika je razlika između Hrvatske i Srbije. Dok smo mi za par godina izgradili autoputeve kroz cijelu zemlju, Srbija za dvadeset godina ne može da završi par desetaka kilometara autoputa?
Žalosno, susjedi.

Морава и брда

pre 12 godina

Снимите ону срамоту од аутопута Прешево-Биујановац-врање,...отворили су аутопут пре годину дана(и сви се сликали) и одмах затворили две траке!?

Нечувена бахатост, лаж и обмана!

Daniel

pre 12 godina

@Lesko
tacno,razlike postoje , a kada su autoputevi u pitanju nije sve bas u korist Hrvatske..
tacno je da Hrvatska izvlaci mnogo od turizma i time je u mogucnosti da finansira ali je i tacno da se Hrvatska zbog izgradnje tih autoputeva jako zaduzila i da spoljni dug svakako prevazilazi onaj Srbije

Boki

pre 12 godina

"Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će obilaznica oko Beograda, koja uključuje deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače ka Bubanj Potoku, biti gotova oko 1. maja"

"Koridor 10 podrazumeva izgrađen autoput sa šest traka na svih 800 kilometara koliko prolazi kroz našu zemlju na pravcima Šid – Beograd – Niš – makedonska granica, Niš–Dimitrovgrad i Horgoš – Subotica – Novi Sad – Beograd."

Ja mogu da razumem da su novinari neuki sto se ticek gradjevine ili stvari o kojim pisu (u stvari ne mogu da razumem ovo zadnje, ali nebitno), ali da ne znaju da broje, e to je vec suvise....Ono sto vam je pred nosom, obilaznica oko Beograda, kako kaze Ministar nece biti gotovo oko 1maja....mozda ce biti gotov samo prvi deo, jer druga traka uopste nije pravljena, a dok se ne napravi nema govora o autoputu...jednostavno 3 trake nisu 6...da bi bilo 6 traka, nedostaju jos 3 za drugi smer....to ce biti samo mesta gde ce ljudi da ginu jer nasi politicari rastezu gradnje autoputeva po nekoliko decenija.

novosadjanin

pre 12 godina

Severni krak NIJE KOMPLETIRAN zato sto deo oko Novog Sada nije gotov !!!
Molim Vas da ne iznosite neistine( da ne kazem teze reci ).
To je tipican srpski sindrom gde mislimo da je gotovo , kad je gotovo 95%.

Sir Giles

pre 12 godina

@leško

Sve je to samo šminka dragi moj susjede. Izgradiće oni sve koridore i po "ljepoj Vašoj" i po srpskim šljivicima, a mi ćemo svi zajedno jesti g...na i otplaćivaćemo sveki centimetar kvadratni na koji se neka lopvčina, domaća i ina, ugradila.
Razlika između Vas i nas je postojala i u staroj Jugi, što zbog "ravnoteže", što zboj jajarenja, i kaskali smo uvek po nekoliko godina.
A to da ste svetli primer primer koji bi trebalo da sledimo, baš i ne bih rekao.
Ja bih ipak još jednom poslušao Mileta Kekina kad peva:

"Kad jednoga dana turizam procvijeta
i navale svabe u rekordnom broju
cijela ce zemlja samo od ljeta
zivjeti kao bubreg u loju

Samo ce vjecni rekreativci
radit na polju ili biti vojnici
Slavonija ce biti golf teren
a tko previse radi uhapsen"

bob

pre 12 godina

ispitati sve te firme izvodjace, pod kojim uslovima im je mrka dao da rade, i konacno zatvoriti gospodina Mrku da u zatvoru odsluzi svoje (3 dana pre roka)...

a auto put... smehotres.. gledajte samo da ne natrchite na slona, lava ili tako neku ekskluzivu. zaobilazenje svinja, slalom medj jelenima i ostalom divljachi i ino je vec.. standard..

putovah za uskrs... bolje da sam macolom prebio alu-felne sam i ustedeo gorivo...
e da, ne pominjem putarine uopste..

LOPOVI!

Dr Pera

pre 12 godina

Izvinite ali nas auto put nema sest traka vec dve po pravcu, zaustavna se ne racuna.

Takodje bi nam mogli dati slike tih uradjenih krakova juznog i severnog kraka jer ja prolazeci tuda nisam video da je nesto zavrseno. Verujem i ostali sunarodnici ako izuzmemo tih par politicara koji ocigledno misle da smo biljke.

A da bi tekst bio potpuniji, preciznije istinitiji mogli ste navesti da se za tri godine ove vlade nije ispunila ni petina obecanja vezana za Koridor 10, obilaznice oko glavnog grada, Novog Sada i Subotice.

Takodje bi se moglo reci da je novac za sve to bio obezbedjen raznoraznim kreditima jos pre cetiri godine i da i ono malo sto je uradjeno nije uradjeno u skladu sa visokim standardima a ni nizim. Na primer obnovljeni deo na Bubanj Potoku je po otvaranju imao neravnine na tek otvorenom kolovozu koje se vremenom samo povecavaju kao i to da nije zamenjena zastitna ograda iako je placena.

"Sve je isto samo njega nema!"

pre 12 godina

Kazete gotov za 2 godine... Niste napomenuli da od Grdelice do Vladicinog Hana ima 20km gde uopste nije pocela izgradnja, nije uradjena dokumentacija (ili uradjena pa data na ispravku), nije obavljena eksproprijacija itd., a to je najteza deonica za izgradnju... Tako da prognoza DVE GODINE ne pije vodu, ali smo navikli na tako nesto, jer je taj put zavrsavao jos Milosevic devedesetih godina proslog veka pred svake izbore.

Nikola Lion

pre 12 godina

Da li se secate, ja sam tad imao 13 godina ali uvek me je zanimala politika.... 2001, 2002 godina nasi politicari svi oderda najavljju kako ce koridor 10 biti zavrsen do pocetka Olimpijskih igara u Atini te da ce to nasoj zemlji doneti nevidjen prosperitet jer ce se pola svet uputiti preko Srbije do Grcke i ostaviti nam ovde svoj novac.. Danas je 2012, i sve cega se ja secam da je otvoreno je neka smesna deonica po 17 puta... Tuzni smo da tuzniji ne mozemo biti... Necu glasati ni za jednu opciju, sve su to iste njuske evo vec 20 godina samo se presvlace iz jednog oblika u drugi... Najbolje bi bilo doneti zakon po kojem se citavoj garnituri sadasnjih politicara zabranjuje dobijanje bilo kakve javne funkcije i bavljenje politikom... Da se Uveze 10 nemaca i deset japanaca i onda u prosperitet, ima ko ce ovde da radi, samo su nam vodje namazane lopurde... Naravno ovo je skroz nerealan predlog, tako da cemo se zlopatiti i narednih 50 god.. A ja intenzivno ucim jezike, zavrsavam fax polako i palim odavde... Hvala Ti Borise, sto si vratio SPS u politicki zivot, tad sam Ti dao glas i nikad vise.. Ko izadje poslednji nek ugasi svetlo!

Sasha SU

pre 12 godina

Nije završena ni obilaznica oko Subotice (Y krak) koja je deo koridora 10!!!
...za četiri godine, koliko su ovi na vlasti, izgrađeno je JEDVA 130km POLU-AUTOPUTA, odnosno leva traka autoputa Horgoš-Novi Sad, i to najjednostavnijoj deonici - ravnici!?! ...a u svojim predizbornim kampanjama se hvale sa nekih izgrađenih "160km autoputeva" što je ČISTA LAŽ!!! STVARNO SRAMOTA!!!

Stevan

pre 12 godina

Koridor 10 je masina za pranje medjunarodnih kredita i ugradjivanje lokalnih firmi, koje slucajno imaju veze sa partijama na vlasti. To znaci da desetka nece biti gotova za dve godine, iako su vlasti ukljucile drugu masinu koja se zove koridor 11 a sprema se nova vesernica koja se zove metro, mostove da ne racunamo, bilo bi tendenciozno, ali, ako im date jos samo pola mandata sve ce biti gotovo do prvog maja.

mr.key

pre 12 godina

Za severni i juzni krak ne znam, ali sam obilaznicom prosao (oko Beograda) dva puta i tamo nema kilometra auto-puta! Zasto i kako ne znam, ali ta obilaznica verovatno nikad nece biti zavrsena. Novinari (ovog puta Novosti) bi umesto sto pisu svasta trebali jednostavno da sednu u auto i provezu se tim koridorom 10 pa onda da pisu o njemu. Nije to toliko skupo (za jedne novine).

radnik

pre 12 godina

Tačno je da se ovaj koridor gradi kao skadar na Bojani.Samo treba i to naglasiti da je se ova država zadnjih 10-tak godina toliko zadužila da je se moglo izgraditi dva,a ne jedan koridor. Dokle se stiglo, do početka zar nije trebalo već da je urađeno oha-hoj posla.Gde su pare bre,zadužili ste nas kao Grčku.Neko bi trebalo i da odgovori ovom narodu na ta pitanja,a ne koje šta rekao mene interesuje koje šta uradio?

Bataja

pre 12 godina

Sa pravom mogu da kazem da je laz da ce deonica od Batajnice do Dobanovaca biti zavrsena 1. maja. 1. maja ce biti zavrsena jedna strana autoputa. Dakle, ko dolazi iz Novog Sada zbog ove lazi morace da ide do Zemuna preko Zagrebackog autoputa, a 40 000 gradjana Batajnice i jos toliko gradjana okolnih naselja gube iskljucenje i taj put nece moci da koriste najmanje jos 2 godine dok cela petlja ne bude gotova. Mi smo svejedno grajdani drugog reda pa cemo se ovim zavrsetkom obilaznice vratiti u 1945 kada je Batajnica imala samo jedan izlaz iz naselja.

Milan

pre 12 godina

Autoput ka Horgosu nije zavrsen tek sledi rekonstrukcija mosta Beska i ostatak obilaznice oko Novog Sada kao i izgradnja naplatnih rampi da bi se preslo na pravedniji sistem placanja po predjenom kilometru.Za ostale deonice necu ni komentarisati jer je to jos u sferi naucne fantastike,a ove neuke novvinare bi pozvao da bar citaju komentare na svoj tekst cime bi znacajno dobili na obrazovanju.

kako da ne

pre 12 godina

Mene zanima jedno, jel deo autoputa Novi Sad - Horgos zavrsen? Za vikend sam prolazio tuda posle duzeg vremena i ceo put je u ocajnom stanju. Sav je iskrpljen, ne lici ni na sta i sporo se vozi. Isao sam Bec-Budimpesta-Beograd. Ono sto mi zovemo autoput ni izbliza nije ono sto to zovu ljudi u Autstriji i Madjarskoj. Takodje, nema 3 vec 2 trake, doduse tako je i napolju i sasvim je dovoljno samo dok put valja.

Imam osecaj da je ovim nasim politicarima dovoljno da se kako tako napravi samo da se broji!

radnik

pre 12 godina

Tačno je da se ovaj koridor gradi kao skadar na Bojani.Samo treba i to naglasiti da je se ova država zadnjih 10-tak godina toliko zadužila da je se moglo izgraditi dva,a ne jedan koridor. Dokle se stiglo, do početka zar nije trebalo već da je urađeno oha-hoj posla.Gde su pare bre,zadužili ste nas kao Grčku.Neko bi trebalo i da odgovori ovom narodu na ta pitanja,a ne koje šta rekao mene interesuje koje šta uradio?

Ševarice

pre 12 godina

A ,,intenzivno" se gradi jednu celu deceniju pod komandom gospodina Mrkonjića, čitavih 100km su uradili za 10 godina. Nikad čestito nisam ni gledao kako se pravi put, ali mislim da bih bio brži.

D Mijailovic

pre 12 godina

Gospodo novinari dosta je lazi do prvog maja ce biti gotovo (mozda) samo pola obilaznice. Nadam se da ce se ubuduce novinari upoznati malo bolje sta znaci obilaznica/

Routasydan

pre 12 godina

obilaynica gotova do prvog maja? Da, ali mozda sledece godine. U ovo moze da mu veruje samo neko ko zivi na jugu zemlje te ne prolazi svaki dan tuda. Potez od batajnice do Dobanovaca nije mnogo odmakao od pocetka, a kako kaze AMSS auto put ce biti u tom delu zatvoren do sredine juna zbog radova. A do tada mozda zavrse petlju Batajnica, ali gde je tu jos i put sve sto ide uz to? Sramota je ovako lagati za nesto sto svi vide da nije tako

CheGe

pre 12 godina

Mene samo intersuje zasto placamo istu cenu puta od novog sada do siriga ili sa granice do novog sada?! A posle beograda se naplacuje po predjenim kilometrima!

Mare

pre 12 godina

"Evropska investiciona banka odobrila kredit od 96,5 miliona evra"
Ko će da vraća te pare? Sa tim parama može svako da gradi autoput.

MarioZg

pre 12 godina

Dvije godine nisu nemoguća misija, dokaz je autoput Zagreb-Split dužine 350km sa puno tunela kroz Liku, a od toga dva sa po 6km(Mala kapela i Velebit). Dakle cijela dionica je bila gotova za 3 godine, tako da je i ovo vaše moguće samo ako se hoće i zna kako.

Leoben

pre 12 godina

Ovo je jako zanimljiva tema, molim da se detaljnije obradi na vasem sajtu, recimo da se vidi tacna mapa deonica koje nedostaju. Ja stalno prolazim pored Bubanj Potoka i nigde nisam video tu obilaznicu, dakle sigurno nece biti gotova do izbora.

BokiPirot

pre 12 godina

Zašto mora svaka sto metara da gradi druga firma.Mislim da to služi samo da bi se posao razvodnio i omogućila neviđena pljačka.Siguran sam da bi se najbolji insajder snimio na ovu temu **********

jole

pre 12 godina

*******
tuneli oko dimitrovgrada nisu ni poceli
27 km. deonica Ciflik - pirot istok nije ni izlicitirana, otkazana dan pred otvaranje ponuda koje je izazvalo zgrazavanje strucne javnosti i stranih firmi
Grcke firme su dale damping cene nadajuci se da ce zbog losih projekata da kroz korupciju i nestrucnost vladinih prestavnika na kraju uzeti vise para.
katastrofa
koridora nece biti za jos 5 godina a dotle ode sav saobracaj preko Rumunije i Bugarske.
verujte vrlo sam upucen.
Mozda nam pomogne ana bekuta.
mrkonjic u zivotu nista nije napravio. ******

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

SEVERNI KRAK NIJE GOTOV, imate nešto preko 2 km kod Novog Sada gde je još uvek stari poluautoput. Iznesite ono što svako vidi

borislav

pre 12 godina

molim novinare da sprecavaju politicare u laganju naroda
nigde nisu napravili autoput, svuda je postojao jedan deo trase, a oni su pravili drugi deo
ono sto su napravili NISTA NE VALJA
a tek kad sidjete sa tih "autoputeva", sve zakrpa na zakrpi... uzas :-| imamo najgore puteve u Evropi

Aleksandar

pre 12 godina

Moram da se nadovezem na komentar jednog komentatora: 2001. godine sam kao vozac u republickom geodetskom zavodu razmeravao trasu kojom ce proci koridor 10 na putu od Nisa do granice sa Bugarskom. Jos tad je pricano da ce put biti zavrsen do 2004 - do Olimpijkih igara u Atini. Danas je 2012. godina i put je stigao do faze da je skinut sloj zemlje na par kilometara i par nadvoznjaka je u izgradnji. Bice puta do 1807. godine, kako sam cuo. A verovatno cemo tada da udjemo i u Evropsku uniju.