Bambi: Naša "plazma" je bezbedna

Kompanija Bambi-Banat dobila je potvrdu makedonskog Instituta za javno zdravlje da je bezbedan njen "plazma" keks koji je plasiran na tržište Kosova i Metohije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

13:08

Default images

Time je, kako je navedeno, demantovano saopštenje Unije potrošača Kosova da, na osnovu analize nacionalnog instituta za zdravlje Makedonije, "plazma" keks nema sastojke deklarisane na pakovanju i da je nebezbedan.

Institut za javno zdravlje Makedonije obavestio je Bambi-Banat da je u 2011. godini sproveo dve analize "plazma" keksa i da su obe dokazale da su proizvodi zdravstveno bezbedni i u skladu s propisima Makedonije koji se odnose na bezbednost hrane. Taj institut je negirao da je izdao rezultat analize koji "plazmu" ocenjuje kao proizvod nebezbedan i opasan po zdravlje ljudi.

Kosovska Unija potrošača je krajem prošle nedelje saopštila da je analizom došla do "uznemirijucćih nalaza" za sadržaj "plazma" keksa koji fabrika Bambi iz Požarevca plasira na kosovsko tržište.

Ta organizacija je tvrdila da je na osnovu laboratorijske analize u Javnom institutu za zdravlje u Makedoniji ustanovljeno da "plazma" keks nema sastojke deklarisane na pakovanju, i da je proizvod opasan za potrošače, kao i da većina srpskih firmi ima odvojene proizvodne linije za proizvode koje plasira na Kosovu.

Kompanija Bambi-Banat je istakla da su sastojci svih njenih proizvoda jasno istaknuti na deklaraciji i u potpunosti odgovaraju njenoj sadržini.

"Svi Bambijevi proizvodi, uključujući i 'plazmu', jedan od omiljenih proizvoda u regionu, isti su za sva tržišta na kojima se prodaju i prozvode se u istoj fabrici, pod istim proizvodnim uslovima, poštujući zakonske propise i pravilnike koji su u skladu sa najvišom zakonskom regulativu Evropske unije i svih zemalja u kojima kompanija posluje", ističe se u saopštenju Bambi-Banata.

Dodaje se da ta kompanija poseduje međunarodne sertifikate kojim su u poslovanju integrisana tri najvažnija standarda: sistem kvaliteta ISO 9001, sistem higijenske ispravnosti i kontrole rizika HAČP i sistem zaštite životne sredine ISO 14001.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: