Kuće u bescenje, cena ko koliko da

Jedno od ogledala 2011. godine u valjevskom kraju, na osoben način su i oglasi iz lokalne štampe i drugih medija.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 07.01.2012.

07:36

Default images

Građani su, da bi izašli nakraj sa finansijskim teškoćama, nudili na prodaju sve i svašta, od kuća, zemljišta, preko goblena i ekspres lonaca do radnih mesta.

Valjda po ugledu na državu, pojedini privatni preduzetnici za stalno zaposlenje od potencijalnog kandidata tražili su 1.500 evra pozajmice.

Pre nešto više od mesec dana u lokalnom listu Napred jedan Valjevac iz prigradskog naselja Beloševac dao je oglas sledeće sadržine: "Prodajem kuću, 300 kvadrata na glavnom putu. Cena koliko ko da“.

Kada smo se telefonom raspitivali o detaljima, čovek nam je kratko objasnio da ne očekuje više od desetak poziva i interesenata i ko od njih ponudi najviše, tome će prodati kuću. Dodao je da očekuje da će cena biti duplo niža od realne, ali, zbog ličnih problema, ne može da čeka neka bolja vremena.

Ovaj slučaj samo je jedan u velikom broju bagatelne rasprodaje kuća, celih imanja i gazdinstava i svako ko je bio spreman da uloži 100.000 evra mogao je da postane vlasnik seoceta osrednje veličine.

Među oglasima skrenuo je pažnju i ovaj: "Za pozajmicu od 1.500 evra primam radnika u stalni radni odnos“. Objasnio nam je da, kada država može za otvaranje radnog mesta da stimuliše investitore sa po 10.000 evra, valjda može i on da po istom modelu traži deset puta manje.

Dodao je da je u pitanju pozajmica koju će posle određenog vremenskog perioda vratiti onome koga bude zaposlio a garant za tako nešto biće i ugovor između njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: