Ulaz sa Kosova u Srbiju i 100 evra?

Policajcima na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova je poslato obaveštenje da iduće nedelje počinje naplata osiguranja za automobile.

Srbija

Izvor: Beta, Blic

Petak, 23.12.2011.

12:03

Default images

Tako će nekima biti potrebno i 100 evra da bi ušli u centralnu Srbiju, piše Blic.

Prema obaveštenju, na punktu koji je na teritoriji Kosova, odnosno pod nadležnošću Prištine, osiguranje će se naplaćivati 50 evra, a na punktu u centralnoj Srbiji dvostruko više. Ta odredba, kako je za Blic naveo izvor, trebalo je da se primenjuje od ponedeljka i na Jarinju, na severu Kosova, ali se juče odustalo, te će odredba važiti na Merdaru i Končulju.

Odredba o naplati auto-osiguranja praktično znači da, ako se iz centralne Srbije neko uputi na Kosovo sa registarskim oznakama bilo kojeg grada, osiguranje košta 50 evra.

Sa druge strane, kada se ulazi na teritoriju centralne Srbije, osiguranje će se naplaćivati samo za vozila sa tablicama KS, a automobili sa oznakom RKS (Republika Kosovo), dobijaće probne tablice što će koštati znatno manje.

Srbi sa severa Kosova, gde je za sada odgođena primena akta, ali po svemu sudeći ne zadugo, praktično će biti prinuđeni da uzmu kosovske tablice, čemu su se opirali poslednjih godina koristeći tablice sa oznakom KM (Kosovska Mitrovica).

U suprotnom, morali bi da plaćaju oko 100 evra kada ulaze u centralnu Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: