Cvetković: Pare za Srbiju na Palama

Premijer Mirko Cvetković kaže da će Srbija do kraja godine izdvojiti novac za završetak škole "Srbija" na Palama u Republici Srpskoj.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 16.12.2011.

15:18

Default images

Istovremeno, Srbija ćesa 4,5 miliona evra kreditirati i nabavku kompjutera za škole u RS, kazao je Cvetković.

Cvetković je danas posle zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske kazao da je Srbija preuzela obavezu da do kraja godine transferiše 850.000 evra za završetak škole "Srbija" na Palama.

Kako je naveo, u toku je i projekat kreditiranja nabavke računara za škole u Republici Srpskoj zašta će Srbija do kraja godine izdvojiti tri miliona i naredne godine još milion i po evra.

Srbija će, kako je dogovoreno, iz svojih robnih rezervi pozajmiti 20.000 tona pšenice Republici Srpskoj, a na sastanku je bilo reči i o mogućnosti da Jat organizuje avionsku liniju Beograd - Beč koja bi išla preko Banjaluke.

Dogovorena je i izrada studije o komplementarnosti privreda, razgovarano je o finansiranju memorijalnog centra "Donja Gradina" a bilo je reči i o potrebi osnivanja instituta "Ivo Andrić".

Cvetković je precizirao da su dve vlade razmotrile i pitanja iz oblasti energetike, vojne industrije, zdravstva i školstva.

Projekti se sprovode na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, kojima će dodatno intenzivirati saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: