Komunalna policija od pola mil. €

Komunalna policija građane Novog Sada košta više od pola miliona evra, a naplaćene kazne ne pokrivaju ni troškove za jednu mesečnu platu te službe.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.11.2011.

11:04

Default images

Trenutno u novosadskoj komunalnoj policiji zaposleno je 58 ljudi, a prosečna plata je nešto veća od 50.000 dinara, dok je naplaćeno svega tri miliona dinara kazni.

Ova služba na raspolaganju ima i deset automobila „folksvagen" i „škoda", čija je nabavka stajala oko 13 miliona dinara, odnosno 17 radio-stanica za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara. Istu sumu Novi Sad je odvojio za nabavku kancelarijskog nameštaja i službene opreme, dok je prostor za „komunalce" besplatno obezbeđen u zgradi Gradske uprave za komunalne poslove.

Ipak, gradska vlast kaže da se učinak komunalne policije ne može meriti novcem, već na terenu.

“Po toj logici, treba zatvoriti i ustanove kulture jer ne pune gradski budžet. Komunalna policija je za 11 meseci uradila dosta, naravno ima i propusta, ali ćemo ih ispravljati vremenom.Naše patrole su konstantno na terenu, a mnoge loše pojave smo gotovo iskorenili” , kaže Željko Radulović, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove.

On objašnjava da predstavnici komunalnih policija iz drugih gradova dolaze u Novi Sad kako bi dobili recept za uspešan rad i dodaje da se ta služba uhvatila u koštac sa problemima na koje niko nije mislio decenijama.

I načelnik komunalne policije Nebojša Radovanac je zadovoljan dosadašnjim učinkom. Kako kaže, u prvih šest meseci ove godine, na osnovu 6.000 prijava građana, ova služba je intervenisala u više od 5.000 slučajeva, a za nešto od polovine ovih intervencija, izrečena je kazna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: