Srpski biznismeni prave Novi pokret

Najuspešniji srpski biznismeni osnovaće Novi pokret, a detalji će biti objavljeni naredne sedmice, najavio je vlasnik kompanije PSP Farman Branislav Grujić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

13:01

Default images

On je kazao da su privrednici svesni da moraju da preuzmu odgovornost za razvoj privrede i da aktivno utiču na njeno oživljavanje.

"To je razlog za stvaranje pokreta privrednika, jer sedenje i čekanje da se stvari reše same od sebe nikom nije donelo napredak", kazao je Grujić.

On je dodao da će o načinu delovanja pokreta privrednika odlučiti skupština te organizacije, o čemu će javnost biti obaveštena u četvrtak 29. septembra. Vukadinović je kazao da načelno podržava ideju osnivanja pokreta privrednika, ali da će o svojim aktivnostima u toj organizaciji doneti odluku kada vidi njen program.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragan Marjanović, kazao je da i to udruženje podržava inicijativu da se privrednici udruže kako bi izjedstvovali bolje uslove za poslovanje.

On je istakao da Srbija ima skup državni aparat, a građani i privrednici ne znaju kako država troši njihove pare.

"Građani su uplašeni, jer ne znaju šta ih čeka, a preduzetnici su spremni da se, bez ozbira na političko opredeljenje, organizuju kako bi uticali da se poporavlja privredni ambijent i racionalno troši novac poreskih obveznika", rekao je Marjanović.

On nije mogao da precizira kad se očekuju prvi potezi novog pokreta privrednika, ali se nada da će to biti što pre.

Vlasnik kompanija ITM Toplica Spasojević izjavio je da podržava najavu grupe poznatih srpskih privrednika da uskoro formiraju pokret, ali da još ne zna da li će im se priključiti.

"Pružiću im svu tehničku i organizacionu podršku, jer će ta nova organizacija sigurno pomoći da se otkriju problemi i nadju rešenja u Srbiji pošto će prema najavama u njoj biti ljudi od kredibiliteta koje ja jako poštujem i cenim ", kazao je on.

Spasojević je naglasio da se on bavi ekonomijom i da pruža podršku rešavanju ekonomskih problema u zemlji kroz stručne organizacije, više nego kroz političke organizacije.
"Trudim se da kroz struku dam svoj doprinos poboljšanju i definisanju pravca kojim Srbija treba da ide. Podržavam privredu i sve ono što je u skladu sa mojim stavovima, ali smatram da je ova organizacija blizu da je politička", kazao je on.

Prema rečima Spasojevića, u Srbiji već postoji nekoliko privrednih organizacija koje se trude i koje pokušavaju da poprave stanje u privredi koliko god je moguće.

"Evidentno je da problemi postoje, ali Srbija ima i znanja i snage da se to reši samo ne znam šta nas to još sprečava da povežemo da su dva i dva četiri", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: