Nacionalni ponos - piloti Jata

Novom kampanjom koju je Jat ervejz pokrenuo, građanima će biti predstavljeni piloti nacionalnog avioprevoznika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.09.2010.

16:02

Default images

Piloti Jat ervajza su najveći kapital i vrednost i koji su najviše zaslužni za to da se putnici tokom leta osećaju bezbedno i u sigurnim rukama.

Svi sadašnji piloti Jat ervejza imaju preko četiri hiljade sati letenja.

Imajući u vidu značaj bezbednosti u aviosaobraćaju, kompanija Jat ervejz pokrenula je kampanju koja je ovog puta posvećena pilotima nacionalnog avioprevoznika. Ovom kampanjom Jat ervejz želi da građane bliže upozna sa svim onim ljudima zbog kojih je putovanje avionima nacionalnog avioprevoznika bezbedno i sigurno.

Kapetan Goran Grozdanić, direktor za sigurnost izvršenja saobraćaja, za nacionalnu aviokompaniju radi već skoro 30 godina. Kako se iskustvo pilota meri satima letenja, kapetan Grozdanić sa ponosom ističe da ima čak 14 hiljada sati upisanih u svojoj letačkoj knjižici.

„Svaki pilot koji ima preko četiri hiljade sati letenja je dovoljno iskusan pilot koji može da odgovori svim izazovima koji ga očekuju“, otkriva Grozdanić i dodaje da svi sadašnji Jatovi kapetani imaju preko četiri hiljade sati letenja.

Piloti nacionalne aviokompanije svojim vrhunskim stručnim kvalifikacijama i iskustvom, spadaju u klasu najboljeg svetskog letačkog osoblja, što im često priznaju i kolege iz drugih velikih nacionalnih aviokompanija, ali i sami putnici.

Kopilot Branislav Jevđević jedan je od mlađih pilota. U Jatu je od 2002. i treća je generacija pilota u svojoj porodici. „Svaki let je timski rad kapetana i ostalih članova posade sa ciljem da se obavi bezbedno, profesionalno i na vreme. Posebno sam ponosan što pilotiram avionima srpske nacionalne aviokompanije na svim linijama na kojima Jat leti“, priča Branislav.
U nacionalnom avioprevozniku trenutno je zaposleno 172 pilota, od mladih do onih iskusnijih, što je u skladu sa poslovnom politikom Jat ervejza, koji je uvek težio da ostvari idealan spoj iskustva i veštine sa mladalačkom energijom i entuzijazmom.

U pogledu odabira kadrova i obuka zaposlenih, u Jat ervejzu prate trendove i iskustva i drugih aviokompanija, a veliki broj pilota ima iskustva u radu za neke od najvećih. Zbog izuzetne reputacije koju imaju, Jatovi piloti često su u prilici da dobijaju ponude da rade za mnoge svetske avioprevoznike.

„Tokom svoje karijere leteo sam za ukupno sedam najvećih evropskih kompanija, ali najviše u Jatu. Najviše vodim računa o bezbednom obavljanju leta i udobnosti putnika. Imam dvanaest hiljada sati letenja, a Jatove putnike prevozim po gotovo celoj Evropi. Putnici mogu biti sigurni u Jatovom avionu, jer smo među najbezbednijim aviokompanijama“, kaže Božidar Bratuljević, kapetan ATR-72, koji je u Jatu od 1984.

Poznato je da je Jat ervejz veoma dobro pozicioniran u svetskim razmerama kad je u pitanju bezbednost letova i među prvim je aviokompanijama u svetu kojima je dodeljen prestižni IOSA sertifikat. Svaka članica Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), udruženja koje broji oko 300 aviokompanija iz celog sveta, koja je dobila pomenuti IOSA sertifikat, mora da prođe temeljnu inspekciju svake druge godine kako bi produžila važnost sertifikata, a Jat ervejz ispunjava svih 900 izuzetno strogih standarda.

„Nema nijednog kapetana među nama kojem bezbednost nije najbitnija, a onda redovnost i udobnost leta. Ono što mi piloti osećamo prema Jatu i Srbiji, nadam se da svi Srbi širom sveta umeju da cene. Naš odnos prema nečemu što je domaće i što reprezentuje zemlju u svetu vidi se po usluzi koju pružamo“, zaključuje kapetan Đura Kiurski, koji je u Jatu od 1979.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: